וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הגחלים לוחשות: בנט, איזנקוט ולפיד על סף פיצוץ

עודכן לאחרונה: 17.4.2026 / 17:27

בעוד שלושת המנהיגים מדברים על איחוד והחלפת השלטון, מאחורי הקלעים מתנהל קרב אגרסיבי על מנדטים, הנהגה ומיקום ברשימה - כזה שעלול לפרק את החיבור עוד לפני שייצא לדרך

יאיר לפיד בהצהרה לתקשורת אחרי הפסקת האש עם איראן/מערכת וואלה

זאת התקופה של גחלים: יום העצמאות בשבוע הבא ואלפי קילוגרמים של גחלים יידלקו. יש משהו מהפנט בגחלים - האש בוערת בסערה, הופכת לשלב ה"גחלים הלוחשות" שדולקות ומבעבעות בשקט יחסי. כל חובב בשר מכיר את הרגע שמונחת חתיכת בשר שומנית ומבעירה מחדש את אש הסערה.

משהו קורה במפלגות האופוזיציה. אחרי ההדלקה הסוערת של המערכת הפוליטית עם הצטרפותן של המפלגות של נפתלי בנט וגדי איזנקוט, התייצבה האופוזיציה ונמצאת בשלב הגחלים הלוחשות. אש קטנה דולקת, רוחשת, לוחשת, אבל מאחורי הקלעים - השבוע הונחה חתיכת הבשר השומנית לקראת פיצוץ ובעירה שיביאו לאש שיהיה קשה לשלוט עליה.

לאחר הצטרפותן, התייצבה האופוזיציה ונמצאת בשלב הגחלים הלוחשות. בנט ואיזנקוט/פלאש 90, יונתן זינדל

לפיד הופך מהמבוגר האחראי לילד הרע

חברי מפלגות האופוזיציה שמים שם אחד על הגריל - יאיר לפיד. האיש שבעיניהם עושה את השינוי הכי אגרסיבי שמישהו יכול לעשות במהלך הקמפיין, ובעיקר עושה את זה על חשבונם.

לפיד הופך מהמבוגר האחראי לילד הרע, מ"ביחד ננצח" ל"קודם אני", מאש שמכוונת לממשלה לירי כבד בתוך הנגמ"ש. לשיטתם, העובדה שבסקרים ה"רעים" לפיד מתנדנד על אחוז החסימה ובסקרים ה"טובים" הוא מצליח להגיע רק לשמונה מנדטים מתוך 24 שבהם הוא מחזיק כיום - גוררת אותו למעשים שהם מתקשים מאוד להבליג עליהם.

הם לא טועים. כפי שפורסם השבוע בוואלה, לפיד התניע שוב את הקמפיין האגרסיבי שלו להחזרת המנדטים שאבדו. וכן, זה בא בפומבי, בפרצוף, בלי למצמץ, על הראש של בנט ואיזנקוט.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איזו תוכנית לתואר שני במנהל עסקים מציעה הכי הרבה קורסי בחירה?

בשיתוף הקריה האקדמית אונו

התניע שוב את הקמפיין האגרסיבי שלו להחזרת המנדטים שאבדו. לפיד/מערכת וואלה, מערכת וואלה.

סיר לחץ בלתי אפשרי

לפיד הולך רחוק וכואב. למרבה האירוניה, האשמה הכי קשה שאפשר להאשים היום את המתמודדים באופוזיציה היא לא על חלקם בשנים שלפני השבעה באוקטובר, אלא בהאשמה - "הוא ילך עם ביבי". הקמפיין של לפיד, שכבר מקבל ביטוי פומבי בשיחות עם פעילים שדולפות במפתיע לתקשורת, טען: "מי אמר לכם שבנט לא יזגזג שוב ולא ישב עם נתניהו? (ככה עושים לאח מברית האחים?)" או "מי אמר לכם שאיזנקוט לא ייכנס שוב לממשלה של נתניהו ולך תדע מי העידית סילמן שהוא יביא במקום התשיעי שלו". (ככה עושים לשותפים?).

במפלגות האופוזיציה אומרים עליו ביטויים קשים, קשים מאוד, הכי קשים שנשמעו עד היום - "היסטרי", "מתוסכל", "בפאניקה". הם מעלים שוב ושוב טענה הגיונית, ולדבריהם: "יו"ר האופוזיציה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש רצח, טבח ואונס מהקשים ביותר מאז קום המדינה לא הצליח אפילו לשרוט את נתניהו והוא מאשים אותנו בכישלון?!" אומרים שותפיו-יריביו. ומוסיפים: "במקום לקחת אחריות על הכישלון שלו בהפלת הממשלה הוא מאשים את בנט ואיזנקוט ש'ברחו'. זה רציני?!".

לדבריהם, "לא סתם הדביקו לו את הכינוי 'לפיד והיפוכו'. הוא אומר בפומבי 'בנט וגדי אל תריבו בפומבי, בואו לקפה עליי' ושנייה לאחר מכן יורה בתוך הנגמ"ש, בבנט ובגדי, בפומבי, בלי להתבייש ובלי להניד עפעף. מישהו קונה את זה?!".

הם טוענים שלפיד מקיים ישיבות אסטרטגיה שבהן החליט להפסיק להיות נחמד ולהחזיר את המנדטים האבודים בכל דרך. זו לא האשמה מופרכת, גם בתוך המפלגה של לפיד לא שקט. במקרה הטוב שני שלישים מהח"כים במפלגה יישארו בחוץ. הקרבות בצמרת אדירים. כל תמונה, כל בולטות, כל מילה של לפיד בעד ח"כ במפלגה גוררת אחריה: עשרה ח"כים שתוהים מה זה אומר לגבי עתידם הפוליטי והאם יישארו בחוץ, סיר לחץ בלתי אפשרי.

במקרה הטוב שני חלקים שלישים מהחכ"ים במפלגה ישארו בחוץ. יו"ר מפלגת יש עתיד/ערוץ כנסת

לפיד יהפוך לנטל על חבריו

ההשפעה הדרמטית של ההתפוצצות שכבר נמצאת בקנה יכולה להיות על אחד המהלכים הכי דרמטיים של הבחירות הקרובות - החיבור בין איזנקוט, בנט ולפיד.

זה חיבור שכבר כעת מתקשים לעשות אותו בשל מחלוקת על מי ראשון ומה התזמון הנכון לביצוע. אם לפיד יתייצב בסקרים באזור אחוז החסימה, הוא יהפוך לנטל על חבריו לחיבור ולא לנכס. "זה אחרת כשאתה שלוש מפלגות עם עוצמה לבין מישהו שצריך להציל אותו מאחוז החסימה. לפיד עשוי להפוך לבני גנץ 2. במקום להתחבר אליו צריך להציל אותו. הוא יכול לשנות את המצב. במקום לצאת מהשפל באמצעות אמירה של 'אני חלק מהאיחוד, חלק מהשינוי' - לפיד בוחר לירות בנגמ"ש. זה לא מחזק את המחנה, לא מקדם את החיבור, לא גורם לציבור תחושה של 'אנחנו הולכים לעבוד קשה ולנצח ביחד'. לפיד עושה נזק שקשה יהיה מאוד לתקן".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully