וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גנץ נגד הפסקת אש בלבנון: "אסור לתת לאיראן להפוך למגינה של ביירות"

עודכן לאחרונה: 16.4.2026 / 12:07

ברקע השיחה הצפויה ביו נתניהו ומקבילו הלבנוני, והלחצים האמריקניים להגעה לעסקה - חבר האופוזיציה מחה וטען: המהלך יחזק את מעמדה האזורי של ואת הציר השיעי. למשנתו, ישנם שני קווים אדומים שיש לזכור: מניעת הסכם שישרת את איראן, ושמירה על ביטחון תושבי הצפון

בני גנץ עונה לשאלת וואלה בישיבות סיעה. 19 בינואר 2026/יהודה שלזינגר

יו"ר כחול לבן בני גנץ יצא היום (חמישי) נגד האפשרות להפסקת אש בלבנון, ומזהיר כי עצירת הלחימה בשלב זה תעניק לאיראן הישג אסטרטגי ותחזק את חזבאללה.

ברקע השיחה הצפויה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לנשיא לבנון ג'וזף עאון, והלחצים האמריקניים הגוברים להפסקת אש, כתב גנץ כי "אסור לתת לאיראן את ההישג של עצירת המלחמה בלבנון ולהפוך את טהראן למגינה של ביירות - מהלך שיחזק את מעמדה האזורי ואת הציר השיעי".

לדבריו, על אף חשיבות התיאום עם ארצות הברית, לישראל אין פריבילגיה לעצור את הלחימה ללא שינוי מהותי במציאות הביטחונית. גנץ הזכיר כי כבר בתחילת המלחמה בעזה הזהירו גורמים אמריקניים מפני כניסה קרקעית, אך לדבריו "לא הייתה לנו ברירה אחרת" נוכח הקרבה הגיאוגרפית והאיום הישיר על יישובי הדרום.

"אסור לנו להפקיר את תושבי הצפון". בני גנץ/אתר רשמי, ללא קרדיט

בהקשר זה השווה בין הזירות וציין כי "כמו שבין נתיב העשרה לבית חאנון יש מאות מטרים בלבד - כך גם בין מטולה לכפר כילא", והדגיש כי האיום בצפון מחייב פעולה נחושה עד להסרתו.

גנץ מציב שני קווים אדומים: הימנעות מהפסקת אש שתשרת את איראן, ומניעת מצב שבו תושבי הצפון יישארו חשופים לאיומי חדירה וירי נ"ט. "אסור לנו להפקיר את תושבי הצפון", כתב.

בסיום דבריו קרא לנתניהו לעמוד בלחצים הבינלאומיים: "זו שעת מבחן. עלינו להמשיך בלחימה מול חיזבאללה עד שנבטיח שתושבי הצפון יכולים לחיות בביטחון אמיתי".

  • עוד באותו נושא:
  • בני גנץ

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully