בימים האחרונים נערך סקר על ידי ד"ר נמרוד ניר, ומטעם מכון אגם והאוניברסיטה העברית בירושלים, בקרב מדגם של 1,312 ישראלים (1,084 יהודים, 228 ערבים), עם טעות דגימה של ±3.2%. המדגם מייצג את הציבור הישראלי מבחינת מגדר, גיל, אזור מגורים והצבעה בבחירות לכנסת ה-25 (בקרב הציבור היהודי - גם מבחינת מידת דתיות ומוצא עדתי). עוד צוין, כי מרבית המשיבים השתתפו בסקר עמדות שנערך עם פרוץ המערכה - מה שאפשר לעורכי הסקר לבחון מגמות שינוי.
מתוך הנתונים, עולה כי 70% מהציבור סבורים כי הפסקת האש מבטאת "התקפלות" אמריקנית מול איראן. בנוסף, 80% סבורים כי הסבירות להגעה להסכם בין איראן לארה"ב נמוכה או בלתי אפשרית, ו-44% כלל אינם מאמינים לטענות כי איראן על סף קריסה.
כמו כן, שני שלישים סבורים כי התקדמות המערכה נכון להיום מהווה הצלחה חלקית או כישלון - כשמתוכם, 38% סבורים כי מדובר בהצלחה חלקית.
המספרים המלאים
• רק 10% מהציבור סבורים כי מדובר בהצלחה משמעותית.
• 32% סבורים כי מדובר בכישלון.
• 70% מהציבור סבורים כי הפסקת האש מבטאת "התקפלות" אמריקנית מול איראן.
• קרוב ל־70% מתנגדים להפסקת האש.
• שיעור דומה מעריך כי אם יושג הסכם כזה, הוא יסכן את ביטחון ישראל.
• פחות מ-25% מאמינים כי איראן תזדקק לשנים להשתקם מהמלחמה, ומעל ל-50% סבורים כך בנוגע לחיזבאללה.
• 70% מהישראלים סבורים כי אינם מקבלים תמונת מצב מלאה ואמינה לגבי מצב המערכה.
על השאלה - "כיצד לדעתך המערכה תשפיע על ביטחון ישראל בטווח הארוך?" - ענו המשיבים:
• תחליש את ביטחון ישראל - 33.7%
• לא תשפיע - 24.1%
• תחזק את ביטחון ישראל - 42.2%
על השאלה - "מי המועמד המועדף עלייך לראשות הממשלה?" - ענו המשיבים:
• בנימין נתניהו - בתחילת המערכה: 40.4% | כיום: %34.2
• נפתלי בנט - בתחילת המערכה: 24% | כיום: 25.8%
• גדי אייזנקוט - בתחילת המערכה: 10.5% | כיום: 13.9%
• יאיר לפיד - בתחילת המערכה: 5.6% | כיום: 5.5%
• אחר - 35.6% | כיום: 40%
