וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מוקד בילוי שמדרדר רוחנית": בני ברק אוסרת שימוש במכונות שתייה

עודכן לאחרונה: 13.4.2026 / 18:04

לאחר דיון סוער במועצת העיר, הוחלט לאסור הפעלת מכונות שתייה וחטיפים בשעות הלילה מ-23:00, בטענה כי הפכו למוקד התקהלות של בני נוער. בעירייה מסבירים כי מדובר ב"נזק סביבתי גשמי ובעיקר רוחני", כשברקע מחאת מחנכים ותושבים שהזהירו מפגיעה בצביון העיר

רבנים ועירית בני ברק נגד מכונות המזון האוטומטיות מוקד להידרדרות רוחנית/מערכת וואלה

המאבק על צביון הרחוב בבני ברק עולה שלב: אחרי שהעירייה קידמה בעבר חוק עזר שמגביל פתיחת עסקים בשעות הלילה, כעת היא פונה לחוליה שנותרה פתוחה, מכונות השתייה והמזון. ההסבר הרשמי לא משאיר הרבה מקום לפרשנות: לא רק מטרד סביבתי, אלא גם "הידרדרות רוחנית".

בישיבת מועצת העיר שנערכה אתמול התקבלה החלטה פה אחד לאכוף איסור על הפעלת מכונות אוטומטיות אחרי השעה 23:00. הרקע להחלטה אינו רק מנהלי אלא גם ציבורי: במהלך הישיבה פרצו לאולם מחנכים, רבני שכונות ונציגי תושבים, שביקשו לעצור את התופעה שלדבריהם "מקלקלת את הילדים".

גבר עם עגלת קניות, בני ברק, 20 בנובמבר 2025/ראובן קסטרו

הדיון עצמו התמקד ביוזמה של חבר הנהלת העיר זאב ליפשיץ, שהצביע על רחובות עזרא והרב שך כמוקדי הבעיה. בעוד עסקים מחויבים להיסגר בשעה 23:00, המכונות האוטומטיות ממשיכות לפעול ללא הגבלה, ומושכות אליהן בני נוער בשעות הקטנות של הלילה.

לצד ליפשיץ נשמעו גם קולות חריפים מצד רבני מסגרות הנוער בעיר, הרב ישראל רוט והרב אליעזר זילברצוויג, וכן נציג התושבים הרב גואל תורג'מן. "הורסים לנו את החיים, מקלקלים לנו את הילדים", זעק אחד הדוברים, שתיאר התקהלות לילית סביב המכונות והשלכותיה על הנוער.

בבני ברק לא מסתירים, המאבק הזה אינו רק על רעש או סדר ציבורי, אלא על אופייה של העיר. עכשיו נותר לראות עד כמה האכיפה בשטח תעמוד בקצב ההחלטות שמתקבלות בחדרי המועצה.

  • עוד באותו נושא:
  • בני ברק

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully