וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ארה"ב: המצור הימי על מצר הורמוז יחל ב-17:00

עודכן לאחרונה: 13.4.2026 / 4:24

כוחות פיקוד המרכז הודיעו כי יחלו ליישם את המצור הימי על איראן בהתאם להכרזת הנשיא. "המצור ייאכף באופן שוויוני על כלי שיט מכל המדינות הנכנסים או יוצאים מנמלי איראן ומהאזורים החופיים שלה", נמסר. במקביל דווח כי טראמפ שוקל לחדש את התקיפות הצבאיות באיראן

שיחות המו"מ בין איראן לארה"ב, פקיסטן/רויטרס

כוחות פיקוד המרכז של ארצות הברית (CENTCOM) הודיעו כי יחלו ליישם היום (שני), החל מ-17:00, את המצור הימי על איראן במצר הורמוז, בהתאם להכרזת הנשיא דונלד טראמפ.

"המצור ייאכף באופן שוויוני על כלי שיט מכל המדינות הנכנסים או יוצאים מנמלי איראן ומהאזורים החופיים שלה, כולל כלל הנמלים האיראניים במפרץ הפרסי ובמפרץ עומאן", נמסר מכוחות פיקוד המרכז של ארצות הברית. "כוחות CENTCOM לא יגבילו את חופש השיט של כלי שיט העוברים במצרי הורמוז אל נמלים שאינם איראניים ומחוצה להם", הוסיפו.

"מידע נוסף יימסר לשייטים אזרחיים באמצעות הודעה רשמית לפני תחילת המצור. כל השייטים מתבקשים לעקוב אחר שידורי "Notice to Mariners" וליצור קשר עם כוחות הצי האמריקני בערוץ 16 (bridge-to-bridge) בעת פעילותם במפרץ עומאן ובאזורי הגישה למצרי הורמוז", הדגישו.

מצר הורמוז/ShutterStock

זמן קצר לאחר ההודעה של כוחות פיקוד המרכז של ארצות הברית, שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י כתב ברשת X כי "בשיחות אינטנסיביות בדרג הגבוה ביותר מזה 47 שנה, איראן ניהלה מגעים עם ארצות הברית בתום לב במטרה לסיים את המלחמה. אך לדבריו, כאשר הצדדים היו 'כפסע' מהשגת מזכר הבנות באסלאמאבאד, הם נתקלו בדרישות מקסימליסטיות, שינוי תנאים מתמשך והטלת מצור". לדבריו, "לא נלמדו שום לקחים. רצון טוב מוליד רצון טוב, עוינות מולידה עוינות".

בוול סטריט ג'ורנל דווח מפי גורמים אמריקניים כי טראמפ שוקל לחדש את התקיפות הצבאיות באיראן לצד המצור ימי במצרי הורמוז, בניסיון לשבור את הקיפאון במשא ומתן. לפי הדיווח, התקיפות יהיו מוגבלות, ונבחנת האפשרות למערכה רחבה יותר, אך היא פחות סבירה. בין היתר בשל החשש מערעור היציבות האזורית והעדפתו של טראמפ להימנע מעימות ממושך.

בתוך כך, טראמפ אמר בשיחה עם כתבים בנמל התעופה אנדרוז כי "כפי שאתם יודעים, מחר בשעה 10:00 (17:00 שעון ישראל) ייכנס לתוקף המצור הימי. מדינות נוספות פועלות כדי שאיראן לא תוכל למכור נפט, וזה יהיה מאוד אפקטיבי. יש הרבה ספינות שעושות את דרכן למדינה שלנו כדי להתמלא בנפט ואז לצאת איתו, כך שהן לא יעברו דרך מצר הורמוז. בסופו של דבר זה יתוקן, אבל בינתיים הם מנצלים אותנו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully