סקר מעריב שפורסם היום (שישי), יום לאחר ההכרזה על הפסקת האש במלחמה מול איראן, מצביע על התחזקות של מפלגת בנט 2026, שמתקרבת לליכוד אך עדיין לא משנה את מאזן הגושים.
על פי הסקר, הליכוד בראשות בנימין נתניהו נותרת המפלגה הגדולה עם 25 מנדטים, ללא שינוי מהסקר הקודם. מנגד, מפלגת בנט 2026 מתחזקת בשני מנדטים ל-24, ונמצאת מרחק של מנדט אחד בלבד מהליכוד.
במקביל, מפלגת "ישר!" בראשות גדי איזנקוט נחלשת במנדט ל-13. גם הדמוקרטים ויש עתיד מאבדות כל אחת מנדט ויורדות ל-8 ו-7 בהתאמה. לעומת זאת, ישראל ביתנו מתחזקת במנדט ל-9.
ש"ס שומרת על 9 מנדטים, עוצמה יהודית ויהדות התורה עם 8 ו-7 מנדטים בהתאמה. בגזרה הערבית, חד"ש-תע"ל יורדת ל־5 מנדטים, בעוד רע"ם עולה ל־5.
למרות השינויים בין המפלגות, מאזן הגושים נותר ללא שינוי: האופוזיציה, ללא המפלגות הערביות, שומרת על רוב של 61 מנדטים, לעומת 49 מנדטים לקואליציית נתניהו. המפלגות הערביות עומדות על 10 מנדטים.
עוד עולה מהסקר כי מספר מפלגות אינן עוברות את אחוז החסימה, בהן הציונות הדתית עם 1.8%, כחול לבן עם 2.5%, מפלגת המילואימניקים בראשות יועז הנדל עם 1.6% ובל"ד עם 1.4%.
הסקר נערך על ידי "לזר מחקרים" בקרב 500 משיבים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל, עם טעות דגימה של 4.4%.
