ראש הממשלה בנימין נתניהו הכריז היום (חמישי) כי הנחה את הקבינט לפתוח במשא ומתן ישיר עם לבנון "בהקדם האפשרי". לדברי נתניהו, המשא ומתן יתמקד בפירוק חיזבאללה מנשקו והסדרת יחסי שלום בין ישראל ולבנון.
מקור ישראלי אישר לוואלה, כי שגריר ישראל בארצות הברית יחיאל לייטר יוביל את המשא ומתן הישיר עם לבנון. על פי הגורם, כרגע אין הפסקת אש עם לבנון והמשא ומתן יחל בימים הקרובים. לוואלה נודע כי השיחות יתקיימו בוושינגטון בהובלת שגרירי ישראל ולבנון.
בשולי הדברים רשת NBC האמריקנית מדווחת כי על פי גורם בעיר בממשל, הנשיא דונלד טראמפ ביקש מראש הממשלה בנימין נתניהו, בשיחת טלפון שנערכה אתמול, לצמצם את התקיפות הישראליות בלבנון, כדי לסייע בהבטחת הצלחת המשא ומתן עם איראן.
למרות שגם ממשל טראמפ וגם ישראל הבהירו כי לבנון אינה כלולה בהסכם הפסקת האש, ישראל הסכימה "להיות שותפה מסייעת", לדברי הגורם. השיחה התקיימה לאחר שנתניהו התחייב פומבית ביום רביעי להמשיך לתקוף בלבנון בעוצמה, הוסיף הגורם. במקביל, גורמים איראנים איימו כי יגיבו לתקיפות ואף יסיימו את הפסקת האש.
בשולי הדברים, סוכנות הידיעות רויטרס מדווחת כי מזכיר נאט"ו, מארק רוט מסר כי על פי דיפלומטים, טראמפ דורש התחייבויות מסודרות לגבי מצרי הורמוז בימים הקרובים. במקביל, בכיר איראני מוסר כי 15 כלי שיט יורשו לעבור במצר בכל יום תחת הסכם הפסקת האש.
בעוד שבטהרן מתעקשים שההסכם כולל את כל הזירות, בישראל הבהירו שהם ימשיכו לפעול נגד ארגון הטרור השיעי. בנוסף לכך, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר כי לבנון אינה חלק מההסכם בשל חיזבאללה.
לאחר ההכרזה על הפסקת האש, בכירי הממשל האמריקני והמשטר האיראני ניסו לצייר נרטיב של ניצחון במלחמה וסיפקו מסרים סותרים לגבי ההבנות שהושגו אתמול, שעות לפני פקיעת האולטימטום של טראמפ כי "ציוויליזציה שלמה תמות הלילה".
בעוד שאיראן פרסמה מסמך שלדבריה מהווה מסגרת בת עשרה סעיפים לשיחות לסיום המלחמה - מסגרת שטראמפ תיאר כ"בסיס שניתן לעבוד עליו למשא ומתן" - גורם בבית הלבן הבהיר כי הסעיפים שפורסמו אינם תואמים למה שאליו התייחס הנשיא.
בצה"ל הבהירו עם תחילת התקיפות, כי בהתאם להנחיית הדרג המדיני, האש כלפי איראן ננצרה, ועל אף ההתעקשות מטהרן כי חיזבאללה כלול בהסכם - צה"ל מבהיר כי התקיפות בלבנון יימשכו. צה"ל פתח במבצע רחב היקף בלבנון תחת השם "חושך נצחי", הכולל מהלומה מתואמת נגד מוקדי השליטה של חיזבאללה ברחבי לבנון. על אף ההתעקשות בעולם הערבי, הנשיא האמריקני דונלד טראמפ מבהיר שחיזבאללה לא חלק מהסכם הפסקת האש.
זמן קצר לאחר מכן, סוכנות הידיעות האיראנית פארס דיווחה כי איראן שוקלת לתקוף את ישראל בתגובה להתקפות על לבנון, וכי מצר הורמוז נחסם למעבר כלי שיט. כמו כן, מקור ביטחוני צבאי מסר לסוכנות הידיעות כי "בעקבות ההפרות המתמשכות של צה"ל את הפסקת האש הזמנית נגד לבנון וחיזבאללה במדינה - איראן מתכוננת לפתוח בפעולות תגמול נגד אתרים צבאיים ישראליים".
עוד הדגיש המקור הביטחוני, כי בטהרן רווחת האמונה כי המשך התקפות המשטר, למרות ההסכם בכל החזיתות, הן עדות לחוסר יכולתה של ארה"ב לשלוט בנתניהו, או לכך שהפיקוד המרכזי האמריקני מעניק לישראל יד חופשית.
