וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אני בהלם שהפגיעה קרתה אצלי": 10 זירות ו-4 פצועים קל מהירי מאיראן למרכז

עודכן לאחרונה: 4.4.2026 / 13:42

טיל מצרר ששוגר מאיראן התפצל מעל גוש דן, עם נזק למבנים, רכבים, בית ספר בתל אביב וגן ילדים בגבעתיים. 4 בני אדם נפצעו קל. משה בן ה-84 שביתו נפגע שחזר: "זה אצבע אלוהים שאני חי, הכל התמוטט סביבי, נשארתי בהלם מהבום החזק הזה. אני לא יודע איך יצאתי בלי שריטה"

זירות נפילה במרכז/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים, מד"א, ראובן קסטרו

טיל מצרר ששוגר לפני כשעה מאיראן לעבר מרכז הארץ התפצל מעל גוש דן והוביל לשורת פגיעות בכעשר זירות שונות. צוותי מגן דוד אדום הוזעקו לסריקות בתל אביב, בני ברק, רמת גן, גבעתיים, פתח תקווה וראש העין, שם אותרו מוקדי פגיעה ונזק.

בפתח תקווה נפצעה אישה באורח קל מהדף ורסיסים. בבני ברק נפגע גבר בן 24 באורח קל לאחר שאיפת עשן, בזירה שבה נרשם הרס כבד למבנה מגורים שנפגע ישירות בקומה השנייה. ברמת גן דווח על פגיעה בבית פרטי שגרמה לנזק למבנה. בגבעתיים נגרם נזק לגן ילדים כתוצאה משבר יירוט שנפל בחצר.

הזירה בבני ברק/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הזירה בפתח תקווה/ראובן קסטרו

בתל אביב התהפך רכב בתוך חניון בעקבות ההדף, ובנוסף נגרם נזק למבנה בית ספר בעיר. בפתח תקווה אותר מוקד נוסף עם נזק קל למבנה מגורים. יתר הזירות נסרקו, ובשלב זה לא דווח על נפגעים נוספים. בנוסף טופל נפגע חרדה בזירה. בשעה זו, הכוחות ממשיכים בסריקות בכל המוקדים ובאיסוף ממצאים.

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים, קרא לתושבים: "במטח האחרון נפל שבר יירוט בחצר של גן ילדים. יש נזק קל לחצר, הגן כולל המרחב המוגן שבתוכו לא נפגעו כלל. צוותי העירייה במקום לצד כוחות הביטחון, מטפלים בכל הנדרש. חל איסור מוחלט להגיע לאזור הנפילה. כוחות הביטחון פועלים בשטח והימצאות אזרחים במרחב מקשה על עבודתם. אנו מזכירים כי במידה וזיהיתם רסיס/שברי יירוט יש להתרחק מיד ולדווח למוקד 100".

הפגיעה בבית הספר בת״א/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
הזירה ברמת גן/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן אמר בזירה: "העיר כבר מתורגלת ויודעים לטפל במצבים כאלה. נגרם נזק גדול לרכוש, אבל אין לכודים ואין נפגעים. יש רק דבר אחד שמגן וזו התמגנות, המשמעת היא קריטית. בתוך שעתיים הכביש יהיה מסודר ורכבים יוכלו לנסוע".

איציק בן אמו, תושב רמת גן שביתו נפגע מרסיסים, סיפר: "חזרתי לפני ארבעה ימים מתאילנד, אני עוד בהלם שהפגיעה קרתה פה גם אצלי אבל בעיקר אצל השכן ממול. נכנסתי לממ"ד כשהתקבלה ההתרעה ושמעתי פיצוץ מטורף, הייתי בטוח שזה הבית שלי. כשיצאתי, גיליתי הרס רב. רגע לפני ההתרעה יצאתי לסופר והזזתי את האוטו, הוא חסם את החניה ששם גם היו בלוני גז, אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה".

משה גלעד בן ה-84 שביתו נפגע ברמת גן: "זה אצבע אלוהים שאני חי, הכל זה נזק ברכוש, הכל התמוטט סביבי, נשארתי בהלם מהבום החזק הזה. אני לא יודע איך יצאתי בלי שריטה, אני עדיין בשוק אבל תודה לאל שאני מדבר עכשיו ולא נמצא על איזשהו אלונקה מובהל לבית החולים, לא נכנסתי לממ"ד הייתי בחדר המדרגות בהוראת בני, ופתאום שמעתי בום שקשה לתאר במילים את העוצמה של הבום הזה, הכל התמוטט סביבי ואני נשאר בהלם מוחלט מהבום החזק הזה. זה היה בית הכי יפה בעולם, אתמול במקרה ישבתי בפינת האוכל והבטתי לכיוון הסלון ואמרתי "איזה בית יפה יש לי", והנה התוצאה של הדיבור של האתמול, הכל הרוס, הכל הלך, הכי חשוב שאני בריא לחלוטין, חוץ מהלם אני על הרגליים ואני בסדר, אמן שלא יהיו נפגעים בעם ישראל, אין יותר גדול מהנס שקרה לי".

שבריי ירוט בגן ילדים בגבעתיים/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

רב רשף תמיר כהן, מפקד משמרת בתחנת כיבוי והצלה פתח תקווה סיפר: "היה לנו 3 זירות מרכזיות ובמזל לא היו נפגעים, בבית בפתח תקווה, נמצא ראש של טיל שחדר דרך הגג אבל למרבה המזל לא היה בו חומר נפץ, הוא חדר מהגג מקומה השנייה לקומת קרקע ופער בור באדמה, אישה בשנות ה-40 לחייה הייתה מוגנת ובמזל היא לא נפגעה, אני שוב מדגיש מי שנמצא במרחב מוגן ניצל, זה מציל חיים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully