וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ בהצהרה דרמטית: "שוקל לפרוש מנאט"ו"

עודכן לאחרונה: 1.4.2026 / 12:20

בראיון לטלגרף הבריטי טען הנשיא האמריקני כי מעולם לא התרשם מהברית, וכמו פוטין, גם הוא ידע שמדובר ב"נמר של נייר". אתמול תקף את המדינות החברות בנאט"ו, וקרא להן "להתחיל ללמוד איך להילחם בעצמן", מאחר וארה"ב לא תהיה שם לעזור להן. מהלך שכזה צפוי להיתקל בקשיים

ישיבת הקבינט בנוכחות טראמפ/רויטרס

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, אמר היום (רביעי) כי הוא שוקל להוציא את ארה"ב מארגון נאט"ו. את הדברים אמר הנשיא האמריקני בראיון לעיתון הטלגרף הבריטי, וזאת לאור המתיחות הגדולה בתקופה האחרונה בינו לבין שאר חברות הברית - ובראשן בריטניה וצרפת.

דבריו של טראמפ נאמרו ברקע הזעם שלו על סירוב הברית להצטרף למלחמה באיראן, אף שהוא פתח בה באופן חד-צדדי ולא התייעצות עמה. לדבריו, נאט"ו היא "נמר של נייר" ואישר שהוא אכן ישקול מחדש את חברותה של ארצות הברית בברית שהיא הייתה אחת ממייסדיה לאחר המלחמה עם איראן.

"אף פעם לא התרשמתי מנאט"ו, תמיד ידעתי שהם נמר של נייר, וגם פוטין יודע זאת, דרך אגב", אמר טראמפ בריאיון לעיתון הבריטי.

כל מהלך של טראמפ לפרוש מנאט"ו צפוי להיתקל בקשיים. הקונגרס העביר חוק ב-2024 שקובע שלא ניתן לעזוב את הברית ללא תמיכת שני שלישים מהסנאט, אך טראמפ עשוי לטעון שמדובר בהחלטה הקשורה למדיניות חוץ ולכן יש לו סמכות חוקתית לפרוש מנאט"ו גם ללא אישור הקונגרס.

טראמפ בפגישה בבית הלבן עם מזכ"ל נאט"ו מארק רוטה/רויטרס

צרפת לא אפשרה לישראל להשתמש במרחב האווירי שלה כדי להעביר נשק אמריקני שנועד למלחמה נגד איראן - כך אמרו אתמול דיפלומט מערבי ושני מקורות המעורים בנושא לרויטרס. המקורות אמרו כי הסירוב, שאירע בסוף השבוע, היה הפעם הראשונה שצרפת עשתה זאת מאז תחילת הסכסוך במזרח התיכון.

הנשיאות הצרפתית ומשרד החוץ בפריז לא הגיבו לדיווח, אך נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אישר אותו למעשה ותקף בחריפות את פריז. "צרפת לא אפשרה למטוסים שהיו בדרכם לישראל, עמוסים באספקה צבאית, לעבור מעל שטחה", כתב טראמפ בפוסט ברשת החברתית שלו טרות'. "צרפת הייתה מאוד לא מועילה בכל הנוגע ל'קצב של איראן', שחוסל בהצלחה", כתב הנשיא, שאיים: "ארצות הברית תזכור זאת!".

sheen-shitof

עוד בוואלה

רנו קפצ'ר החדשה: קטנה במידות, גדולה באופי

בשיתוף רנו

בזמנים יפים יותר. טראמפ מיודד עם נשיא צרפת מקרון/רויטרס

"תצטרכו להתחיל ללמוד איך להילחם בעצמכם"

צרפת מצטרפת בכך לשורת מדינות באירופה - בהן ספרד, איטליה ובריטניה - שהטילו הגבלות על מעבר של מטוסי צבא אמריקניים בשטחן בשל רצונן להימנע ממעורבות במלחמה באיראן. לאור הסתייגותן מסיוע למלחמה האמריקנית והישראלית, בכירים אמריקנים איימו לשקול מחדש את היחסים עם נאט"ו.

"לכל המדינות שלא יכולות להשיג דלק בגלל מצר הורמוז, כמו בריטניה, שסירבה להתערב בעריפת ראשה של איראן, יש לי הצעה בשבילכן: 1, תקנו מארצות הברית, יש לנו הרבה, ו-2, תאזרו קצת אומץ, לכו למצר, ופשוט קחו את זה", כתב טראמפ בפוסט אחר.

הוא המשיך: "תצטרכו להתחיל ללמוד איך להילחם בעצמכם, ארצות הברית כבר לא תהיה שם כדי לעזור לכם, בדיוק כמו שלא הייתם שם בשבילנו. החלק הקשה נגמר. לכו תשיגו את הנפט שלכם!".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully