חיל האוויר תקף בשבועות האחרונים, בהכוונת אמ"ן, את אחת התשתיות הצבאיות המרכזיות של משמרות המהפכה, שמוקמה במתחם אוניברסיטת "אמאם חסין" - המוסד האקדמי הצבאי המרכזי של משמרות המהפכה, המשמש גם כנכס חירום לגופים הצבאיים של המשטר, כך מסר היום (שני) דובר צה"ל.
תחת מסווה אזרחי התקיימו באוניברסיטה תהליכי מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה מתקדמים. לאור זיקתה הישירה למשמרות המהפכה ומעורבותה בקידום פעילות טרור, מספר מדינות הטילו סנקציות על האוניברסיטה ועל בכיריה. מפקד האוניברסיטה הוא מוחמד רזה האסני שהנגאר, קצין בכיר במשמרות המהפכה המקביל בדרגתו לתת-אלוף. שהנגאר מכווין את הפעילות באוניברסיטה, מוביל את הכשרת הקצינים ואמון על בניית כוח האדם.
במהלך המבצע תקף צה"ל מספר פעמים את התשתיות הצבאיות באוניברסיטה, במטרה לפגוע באופן רחב ביכולות הייצור והפיתוח של אמצעי לחימה.
בתום התקיפות שהושלמו לאחרונה, ניתן לחשוף את התשתיות שהושמדו על ידי צה"ל: מנהרות רוח שהוקמו באוניברסיטה ששימשו את המשטר לניסויים ולפיתוח של טילים בליסטיים; מרכז הכימיה של "אמאם חסין" ששימש את המשטר למחקר ולפיתוח של נשק כימי; ומרכז הטכנולוגיה וההנדסה של קבוצת המכניקה והפיתוח - מתחם מרכזי ששימש את המשטר.
