וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתב אישום נגד המחבל שביצע פיגוע דקירה בר"ג בזמן המלחמה

עודכן לאחרונה: 30.3.2026 / 10:11

המחבל, תושב ג'ת כבן 20, נעצר לפני כשבועיים בסמוך לרחוב ביאליק בעיר, זמן קצר לאחר שיו"ר המועצה הדתית בעיר גדליהו בן שמעון נדקר באורח קשה. מתוך ממצאי החקירה עולה כי המחבל עקב אחרי הקורבן, ובעת ההגעה למועצה תקף אותו באכזריות עם סכין שהייתה ברשותו

זירת דקירה ברמת גן/זק"א

משטרת ישראל ושב"כ הודיעו היום (שני) כי בשעות הקרובות יוגש כתב אישום נגד מחבל תושב ג'ת בן ה-20, בחשד לניסיון רצח על רקע טרור, בעקבות פיגוע דקירה שביצע בר"ג לפני כשלושה שבועות.

בתאריך 12.3, בסמוך לשעה 15:00, התקבל דיווח במוקד המשטרה על דקירת גבר ברחוב ביאליק ברמת גן. כוחות גדולים של משטרה, לוחמי יס"מ ומג"ב הגיעו למקום והחלו בסריקות נרחבות - כשבמהלך חיפושיהם נתפסה סכין ששימשה את המחבל. זמן קצר לאחר מכן, שוטרי יחידת האופנועים איתרו את החשוד מספר רחובות מזירת הפיגוע, ועצרו אותו.

תיעוד הדקירה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

מחקירת הפיגוע, שבוצעה על ידי היחידה המרכזית של מחוז ת"א יחד עם שב"כ, עולה כי המחבל עקב אחרי הקורבן שהיה בדרכו למועצה הדתית בר"ג, ובעת ההגעה למועצה, תקף באכזריות את הקורבן עם סכין שהייתה ברשותו ונמלט מהמקום. הקורבן פונה במצב קשה למרכז הרפואי איכילוב.

חקירה מאומצת, תוך איסוף ממצאים רבים, הובילה לתשתית ראייתית נגד המחבל שביצע את הפיגוע. היום, כאמור, יוגש נגד המחבל כתב אישום בחשד לביצוע פיגוע דקירה ופציעתו באורח קשה של אזרח תמים.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

הסכין שנמצאה בזירת הפיגוע בר"ג 12.3.26/דוברות משטרת ישראל
תיעוד זירת הדקירה/הודיה רן

גדליהו בן שמעון, יו"ר המועצה הדתית ברמת גן וחבר מועצת העיר מטעם ש"ס, נדקר אתמול ברחוב ביאליק בעיר ונפצע באורח קשה. צוותי מד"א שהוזעקו לזירה העניקו לו טיפול רפואי ראשוני ופינו אותו בניידת טיפול נמרץ לבית החולים איכילוב. לאחר הגעתו לבית החולים הוכנס בן שמעון לניתוח חירום.

עדי ראייה סיפרו כי במהלך התקיפה צעק החשוד לעבר הקורבן "אללה אכבר". מיד לאחר מכן נמלט מהמקום, אך כוחות משטרה שהוזעקו לזירה פתחו בסריקות באזור ותוך זמן קצר איתרו אותו סמוך למקום ועצרו אותו. החשוד עבד בסניף סופר פארם סמוך לזירה ואף הספיק להיות במשמרת מוקדם יותר היום, והכחיש את הדקירה.

עמרי, עד ראייה סיפר: "הייתי עם תינוק בן 8 חודשים באזעקה במרחב המוגן בקניון ביאליק, וברגע שיצאנו שמענו צעקות וכמות אדירה של שוטרים ואנשי ביטחון, הדקירה הייתה בכיכר, ומשם הפוגע רץ ונכנס לקניון, ועשה שם מהומה. הוא צרח וקילל כולם רדפו אחריו בתוך הקניון. המון כאוס מסביב, ואני בטוח שהתינוק הרגיש שהאווירה השתנתה, הוא לחוץ נורא במתח מאז".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully