וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צה"ל מיישם בלבנון את "מודל עזה": מבצע ההרס לטיהור תשתיות חיזבאללה

30.3.2026 / 14:25

קצין בכיר במטכ"ל מספר כי גדודי ההנדסה החלו ליישם את המודל הכולל הרס שיטתי של מבנים ששימשו תשתיות צבאיות של חיזבאללה - בחלק מהמקרים באמצעות דחפורים ובאחרים באמצעות חומרי חבלה. לפי הקצין, חיזבאללה נדחק מדרום לבנון לעבר ביירות וצפון המדינה

זיהוי מחבלים חמושים וחיסולם על ידי כוחות צה"ל, דרום לבנון/דובר צה"ל

קצין בכיר במטכ"ל מאשר כי צה"ל מיישם בלבנון את "מודל עזה", במסגרת מערכה שהופכת לדבריו למבצע הנדסי נרחב לטיהור תשתיות חיזבאללה. לפי הקצין, הארגון נדחק מדרום לבנון לעבר ביירות וצפון המדינה, כאשר צה"ל פועל תחת הגדרה של "מערכה מגודרת ומתוחמת" עם יעדים טריטוריאליים ברורים.

הקצין הבכיר ציין כי חטיבת גבעתי השלימה את כיבוש העיירה אל-חיאם, הנמצאת שמונה קילומטרים מהגבול הישראלי ושולטת בתצפית על אצבע הגליל. "אנחנו לא עוזבים את השטח הזה", אמר. לדבריו, גדודי הנדסה החלו ליישם את המודל הכולל הרס שיטתי של מבנים ששימשו תשתיות צבאיות של חיזבאללה - בחלק מהמקרים באמצעות דחפורים ובאחרים באמצעות חומרי חבלה.

השמדת תשתיות טרור, חיסול מחבלים ואיתור אמל"ח: פעילות כוחות צה"ל בדרום לבנון, מרץ 2026/דובר צה"ל

במקביל, אוגדה 36 התבססה מעל ואדי הליטני, ואוגדה 162 פועלת לשליטה על כפרים נוספים ולאיתור חוליות שיגור ואמצעי לחימה. המטרה, לפי הקצין, היא יצירת מרחב אבטחה של 4-9 קילומטרים מהגדר, שממנו לא ניתן יהיה לשגר טילי נ"ט לעבר יישובים ישראליים.

עוד ציין הקצין כי הצלחת המבצע נשענת על פינוי של יותר מחצי מיליון לבנונים שנעו צפונה, דבר המאפשר לצה"ל לפעול בעוצמה בתוך הכפרים. בנוסף, חיל האוויר השמיד עד כה ארבעה גשרים מרכזיים על נהר הליטני כדי לנתק את זירות הלחימה.

ברובע הדאחייה בביירות, לדברי הקצין, "אין נפש חיה בדאח'יה", והתקיפות נמשכות מדי יום נגד חמ"לים תת-קרקעיים הממוקמים מתחת לבנייני מגורים בעיר

  • עוד באותו נושא:
  • צה"ל
  • לבנון

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully