וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניפצו בקבוק על ישראלי: אלימות בתאילנד על רקע אנטישמי | תיעוד

27.3.2026 / 5:00

חגיגות יום ההולדת הפכו לאימה: על פי התיירות שנקלעו לעימות, חבורת תיירים בריטים הגיעו לפאב בו מבלים ישראלים רבים, החלו בקריאות "פרי פלסטין" וחסמו את דרכי הכניסה והיציאה במקום. אחד הישראלים הותקף בבקבוק, וגם כשהגיעה המשטרה - אף אחד לא נעצר

תקיפת ישראלים בתאילנד/באדיבות המצולמים

אירוע התנכלות נוסף לישראלים בעיירת התיירות פאי בצפון תאילנד. חבורת תיירים צעירים, שתוארו כבריטים, הגיעה אתמול (חמישי) לפאב "בום" בו מבלים ישראלים רבים, פתחה בקריאות "פרי פלסטין" וקריאות אנטי ישראליות מבחוץ וחסמה את היציאה ממנו למבלים.

אחד הישראלים שיצא אליהם הותקף בבקבוק לראש ובחוץ התפתחה קטטה. כמה עשרות המבלים הישראלים הסתגרו בתוך הפאב. משטרה הוזעקה, פתחה בחקירה אבל איש לא נעצר. הישראלי שנפצע באורח קל טופל במקום ולא נדרש לפינוי.

"זו לא סתם קטטה של שיכורים. הם באו בכוונה להתעמת עם ישראלים", משוכנעות הילה, מאיה וגאיה, בנות 21 מקרית אתא שמזה חודש מטיילות בתאילנד והגיעו לפאי ביום שני, "הישראלים היו בפנים, בילו, התעסקו בבילוי שלהם ואז הגיעו הבריטיים שבשיא מנו כעשרה אנשים".

תיעוד מהמקום

תקיפת ישראלים בתאילנד/באדיבות המצולמים

התיירות הישראליות סיפרו איך התחיל הבילוי הלילי: "חגגנו להילה יום הולדת, ואז התחלנו לשמוע את הצעקות מבחוץ ובקבוקים מתנפצים, זה היה מאד מפחיד. אנחנו בארץ זרה, לא יודעים למי לקרוא לעזרה. מזל שהיו שם עוד ישראלים".

למשטרה לקח עשרים דקות עד שהגיעה", העידו. "ועד שהגיעו הקטטה הסתיימה, אבל הבריטים עוד חסמו לנו את היציאה והשוטרים התאילנדים הסכימו ללוות אותנו למלון שהוא מאד קרוב אבל בסיטואציה שנוצרה זה לא היה נעים בכלל לחזור לשם לבד".

לדבריהן, היה להן השבוע עוד תקרית של התנכלות אנטי ישראלית מצד תיירים אחרים, גם במקרה זה בריטים אבל זו הסתיימה ללא אלימות. הן מבקשות להדגיש כי אלה אירועים בודדים שחוו בחודש בו הן מטיילות במדינה, וכי התאילנדים דווקא מגלים סימפטיה רבה כלפי התיירים מישראל.

הן מודות שיש קצת חששות לגבי התקלות עם התיירים העוינים בהמשך השהות שלהן בפאי אבל אומרות: "זה לא ישנה לנו את התוכניות".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

רגעים לאחר האימה

תקיפת ישראלים בתאילנד/באדיבות המצולמים

העיירה פאי שבצפון תאילנד, יעד פופולרי לתרמילאים בזכות הנוף ההררי, האווירה הרגועה והקהילה הבינלאומית, הפכה בשנים האחרונות גם לזירה של מתיחות סביב תיירים ישראלים: לצד תלונות של מקומיים ובעלי עסקים על התנהגות מתעמתת ואי-כיבוד נורמות, נרשמו גם כמה תקריות חריגות שכללו ונדליזם, עבודה ללא אישור והתערבות של הרשויות עד כדי קנסות וגירושים.

במקביל התפתח שיח שלילי כנגד תיירים ישראלים ברשתות החברתיות, אך ישראלים רבים טוענים כי מדובר בהכללות וכי קומץ פוגע בתדמית הרוב. כך או כך, נוצרה תמונה מורכבת של חיכוך תיירותי נקודתי שהתרחב לוויכוח רחב יותר על התנהגות ותדמית.

  • עוד באותו נושא:
  • תאילנד

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully