וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הרוג ופצוע בינוני-קשה מפגיעה ישירה בנהריה

עודכן לאחרונה: 26.3.2026 / 17:50

צוותי מד"א קבעו את מותו בזירה ופינו 25 פצועים נוספים: גבר כבן 50 במצב קשה-אנוש עם פציעות רסיסים בגפיים, 13 פצועים באורח קל, ו-11 נפגעי חרדה. צוותי כבאות והצלה הוזעקו לשתי זירות נוספות בעיר, בהן פגיעה בתשתיות גז ונפילה בשטח פתוח

נפילה בנהריה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'

באירוע הנפילות בנהריה טופלו ופונו עד כה 15 נפגעי גוף (הרוג, קשה, 13 קל) ו-11 נפגעי חרדה.
סה"כ באירוע 26 נפגעים.

למרכז הרפואי לגליל הובא ע"י מד"א פצוע מנהריה במצב קשה עד אנוש

גבר בן 30 נהרג היום (חמישי) מפגיעה ישירה של רקטה בנהריה. צוותי מד"א שהגיעו לזירה קבעו את מותו ופינו 25 פצועים נוספים: גבר כבן 50 במצב קשה-אנוש עם פציעות רסיסים בגפיים, 13 פצועים באורח קל עם פציעות רסיסים והדף, ו-11 נפגעי חרדה. בעקבות המטח, צוותי כבאות והצלה הוזעקו לשתי זירות נוספות בעיר, בהן פגיעה בתשתיות גז ונפילה בשטח פתוח.

"אני בדיוק נסעתי שם ברכב עם אשתי והבן לאותו כיוון", סיפר לוואלה הרב מאיר רפאל חי ביטון, מייסד ארגון הכשרות והפיקוח איגוד רבנים, שעבר במקום. "שמענו את האזעקות, עצרנו, ראינו בית לידנו ונכנסנו לגינה שלו בלי לשאול. היה שם בן אדם מאוד נחמד ששמע אותנו ואמר: 'בואו תיכנסו'".

הרב ביטון הוסיף כי "כשנגמר הכול, יצאנו וראינו שאם היינו ממשיכים עם האוטו היינו בדיוק במקום שבו הטיל היה אמור ליפול. אלה בדיוק ה-15 שניות של האזעקה, אם לא האזעקה, זה היה נופל עלינו. אלה היו רגעים מפחידים מאוד, ולהבין שהיינו יכולים להיות שם, זה משהו שעליו אומרים נס גלוי. השם יתברך, ממש קיבלנו את החיים שלנו לפני החג".

זירת הנפילה בנהריה/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
זירת הנפילה בנהריה/מד"א

חובש רפואת חירום במד"א רועי שכטר סיפר: "כשהגענו למקום ראינו זירת פגיעה עם נזק למבנים והרס רב. במקום הייתה המולה גדולה. יחד עם כוחות הביטחון ביצענו סריקות על מנת לאתר נפגעים נוספים. הענקנו טיפול רפואי למספר רב של נפגעים. אנחנו מפנים אותם לבית החולים וממשיכים בסריקות במקום".

זירת הנפילה בנהריה/מד"א

פרמדיק מד"א עומרי גורגה סיפר: "הגעתי לזירה וראיתי הרס רב, עשן, זכוכיות מנופצות והמולה גדולה. התחלתי מיד בהענקת טיפול רפואי למספר פצועים ששהו במקום. כוחות מד"א שהגיעו החלו בהקמת נקודת טיפול וריכוז נפגעים. התחלנו להעניק טיפול רפואי לגבר כבן 50 במצב קשה ולפצוע נוסף כבן 30 במצב אנוש. צוותי מד"א ממשיכים לסרוק את הזירות, לטפל בפצועים בדרגות הפציעה השונות ולפנותם לבתי החולים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully