גורם ביטחוני אמר היום (רביעי) לוואלה כי ישראל פועלת לניתוק מוחלט של הזיקה המבצעית והמדינית שבין איראן לחיזבאללה. לדבריו, הדרג המדיני בישראל נחוש להמשיך את המערכה בלבנון נגד חיזבאללה עד להשגת יעדיה, ללא קשר להסדרים פוטנציאליים מול המשטר הקיצוני בטהראן.
"האיראנים מנסים ליצור משוואה שבה יימשכו השיגורים לעבר ישראל אם לא תיפסק הלחימה של צה"ל נגד חיזבאללה בלבנון. אנחנו לא נאפשר את החיבור הזה", הצהיר הגורם הביטחוני. לדבריו, חיזבאללה נמצא כעת במצב של "בהלה", כהגדרתו, לאחר שהבין כי הפטרון האיראני אינו מסוגל למנוע את המכות הקשות שספג הארגון בדרום לבנון ובדאחייה.
ממשיכים לעדכן אתכם גם בטלגרם, הצטרפו עכשיו.
בזמן שבבית הלבן מצהירים על החלפת מסרים והתקדמות בשיחות עם איראן, גורם ביטחוני בכיר סיפר שהמדיניות הישראלית דורשת לא רק הוצאת האורניום המועשר לרמה של 60% מאיראן, אלא גם את השמדת אתרי המנהור והתשתיות התת-קרקעיות שנבנו לאורך שנים.
האיראנים בנו קילומטרים רבים של מנהרות תת קרקעיות בהן שילבו אתרי ייצור ופיתוח של אמצעי לחימה, כולל את פרויקט הגרעין ובנוסף לכך אתרי שיגור טילים בליסטיים כולל טילי שיוט וכלי טיס לא מאוישים.
המנהרות מהוות אתגר עבור חיל האוויר הישראלי וצבא ארצות הברית שמסתפקים בשלב הזה רק ב"פקיקת פתחי המנהרות", כדברי גורמים בכירים בחיל האוויר ובאמ"ן.
לפי הגורם הביטחוני, למרות הדיבורים על משא ומתן בין ארצות הברית לאיראן, הפעילות הצבאית נגד התעשייה הצבאית האיראנית נמשכת בכל העוצמה. "אנחנו והאמריקנים ממשיכים לתקוף פרויקטים צבאיים מדי יום. שום דבר לא השתנה בשטח, התיאום ביננו הוא מוחלט", הבהיר.
לדברי הגורם הביטחוני, ישראל הציבה "קווים אדומים" ברורים לארצות הברית בכל מה שקשור לגבי ההסכם המסתמן, הכוללים גם את ההפסקה המוחלטת של התמיכה האיראנית בארגוני הפרוקסי באזור בניהם: חיזבאללה, חמאס, ג'יהאד אסלאמי, ח'ותים, והמליציות השיעיות והעיראקיות.
