הקלטות ובהן אמירות מביכות של דובר ראש הממשלה זיו אגמון נחשפו הערב (שלישי) ב"חדשות 12". לפי הפרסום של עמית סגל, אגמון אומר כי כעת יודעים מאיפה "המרוקאים שלנו הגיעו". "מאפריקה", אמר אגמון. "בבון זה קוף", הוסיף.
"לא טוב שפתחו את מרוקו לתיירות מישראל, עכשיו אנחנו יודעים מאיפה הם הגיעו", אמר אגמון.
לדבריו, צריך לפרסם מודעת דרושים לפני הבחירות. "דרושים אנסים ורצחים לרשימת הליכוד לכנסת, כי כבר יש גנב, פורץ וחוטף".
את שותפתה הקואליציונית של הליכוד, ש"ס, כינה כמפלגה ש"יודעת רק לקחת כסף". "ביבי חייב ללכת הביתה. הוא אחראי לטבח. מדינה גמורה", אמר אחרי שבעה באוקטובר.
לטענת סגל, לאגמון ביקורת קשה על משפחת נתניהו: "למה אמסלם שכח להגיד שהתיק של שרה עולה כמו רולקס. חברות הכנסת הטיפשות מבינות שרק שרה חשובה".
"למה לפיד לא מנגן על זה שביבי עייף והתעלף בבית כנסת ביום כיפור?", אמר אגמון, לטענת חדשות 12.
המילון של זיו אגמון
סגן יו"ר הכנסת ואטורי: בבון.
סגן יו"ר הכנסת רביבו: מרוקאי מפגר.
חבר הכנסת אלי דלל: כלומניק.
סגן יו"ר הכנסת אליהו רביבו הגיב להקלטות והדברים הקשים שאמר אגמון. "יש רגעים שבהם המסכה נופלת ונחשפת האמת המכוערת. מי שמדבר ככה על בני עדות המזרח, על מרוקאים, לא 'מעד בלשונו' - הוא פשוט אמר בקול את מה שהוא חושב בלב. אי אפשר למרוח את זה עם ג'וב נוח באמירויות, או סידור שקט בקרן כזו או אחרת. אדם כזה לא ראוי לשרת את הציבור בשום מקום אפילו לא עוד דקה אחת, כל מי שיבחר להשאיר אותו בסביבתו או כשלוחו חושב כמותו", כתב רביבו.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר לאחר הפרסום כי זוהי "תמונת מצב" של לשכת ראש הממשלה. "תמונת מצב לאנשיו הקרובים ביותר, מרץ 2026: חשוד שהודה בלקיחת מאות אלפי דולרים ממדינה תומכת טרור, חשוד באונס, גזען מהסוג הנמוך ביותר, ומישהו שמקליט את כולם בסתר ונותן לתקשורת", כתב יו"ר יש עתיד.
הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט הגיב גם הוא. "הציטוטים שנחשפו הערב הם חלון ראווה עצוב לתרבות מקולקלת ורקובה שהשתרשה עמוק מדי בתוך לשכת ראש הממשלה. כך נשמעים מי שאיבדו קשר עם העם אותו הם אמורים לשרת. במקום ממלכתיות, קיבלנו גזענות. במקום אחדות, קיבלנו פלגנות מהסוג הנמוך ביותר ובמקום נאמנות למדינה קיבלנו עבודה עבור מדינה זרה בזמן מלחמה.
מה זה אומר על ראש הממשלה, שאלה האנשים שבחר שיפעלו בסביבתו ובשמו לאורך שנים?", שאל איזנקוט.
לפני כחמישה חודשים פורסם בוואלה כי זיו אגמון, שמשמש כיום כראש מערך ההסברה במשרד ראש הממשלה, נחשב על ידי גורמים בסביבתו הקרובה של בנימין נתניהו כמועמד המוביל להחליף את צחי ברוורמן כראש הסגל. דאז נכתב כי אגמון נהנה מאהדת רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו וגורם המעורה בפרטים אף כינה אותו "הכוכב החדש".
