תושב הצפון שנחשד בחטיפה ופציעה של קרוב משפחתו, ניצל את שהותו במעצר בית כדי לאיים על קורבן התקיפה ולשכנע אותו שיבטל את התלונה שבגללה הוגש כתב אישום נגד אחיו. בעקבות כך הוגש נגד האח המאיים כתב אישום בעבירות של איומים והטרדת עד, ועכשיו הוא יזכה להיפגש עם אחיו בבית המשפט. אחד מואשם בחטיפה ופציעה ואחד בעבירות הטרדת עד.
הנאשם, אדם עובייד, בן 20 ממשהד שליד נצרת, נעצר על ידי חוקרי משטרה לפני חודשיים, יחד עם אחיו, עבד, בן 22. עבד חשד בקרוב משפחה והאשים אותו שהוא גנב לו כלי נשק. בעקבות כך הוא חטף אותו יחד עם נוספים, הביאו לשטח פתוח ושם הם דקרו אותו בירך, היכו אותו בכל חלקי גופו והשאירו אותו מוטל פצוע בשטח. בתום מצוד של מספר ימים נעצר עבד עובייד, הנאשם המרכזי במעשה.
מחומר החקירה עלה כי טרם אירוע החטיפה, פנה הנאשם אל הקורבן והאשים אותו כי לקח נשק ששייך לו ועליו להשיב לו את הנשק באופן מיידי או לשלם 50 אלף ₪, אחרת יפגע. לאחר שניסה להסביר לנאשם כי אין לו קשר לנשק שנעלם, הגיע הקורבן אל אביו של הנאשם במטרה ליישב את הסכסוך. זמן קצר לאחר שהגיע למקום, הגיעו הנאשם ושותפיו, הכניסו את הקורבן בכוח לרכב והובילו אותו לשטח פתוח שם כאמור תקפו אותו באכזריות.
לפני כחודש, עם סיום שלב החקירה, הגישה פרקליטות מחוז צפון באמצעות עו"ד באסל סעדי כתב אישום ובקשה למעצר הנאשם עד תום ההליכים בבית משפט המחוזי בנוף הגליל- נצרת במגוון עבירות ובתוכן חטיפה לשם חבלה חמורה, סחיטה באיומים ופציעה בנסיבות מחמירות.
נגד האח אדם לא נאספו די ראיות, החקירה המשיכה להתנהל והוא שוחרר למעצר בית. אלא שלדברי רב-פקד טטיאנה שמידוב, קצינת אח"מ בתחנת כנא של המשטרה, "זה לא עצר אותו. הוא התקשר לקורבן מספר פעמים ודרש ממנו לבטל את התלונה ולחזור בו מהעדות. הוא איים שיירה עליו ובשיחה אחרת איים שיירה על חוות הסוסים שלו. במהלך תקופת האיומים היו גם אירועי ירי והשלכת רימון על הבית של הקורבן".
את השיחות וההודעות עשה הנאשם באמצעות מספר טלפונים, בניסיון לטשטש את זהותו. רפ"ק שמידוב סיפרה כי "הקורבן היה חסר אונים. הוא ביקש עזרה ולא ונתנו בחקירה הזאת את כל המעטפת, עד שסגרנו מעגל. היה פה קורבן שבא לתחנה ושיתף פעולה ולא חסכנו במאמצים בתיק הזה", אמרה. עם סיום החקירה הגישה פרקליטות מחוז צפון כתב אישום נגד אדם עובייד בסעיפים של הדחת עד בנסיבות מחמירות והטרדת עד.
