מטוס של חברת אייר קנדה אקספרס התנגש הלילה (שני) ברכב כיבוי בעת נחיתה בנמל התעופה לה גווארדיה בניו יורק - כך לפי אתר מעקב הטיסות Flightradar24, באירוע שהוביל לסגירת אחד מנמלי התעופה העמוסים בעולם.
המטוס מדגם CRJ-900, שהגיע ממונטריאול שבקנדה, פגע ברכב במהירות של כ-39 קמ"ש, לפי האתר. רשת NBC דיווחה שהטייס וטייס המשנה נהרגו.
מינהל התעופה הפדרלי של ארצות הברית (FAA) הורה על עצירת כל הטיסות בנמל עד השעה 7:30 (שעון ישראל), כך לפי הודעה רשמית. בהודעת ה-FAA צוין כי הסיבה להשבתת הפעילות היא מצב חירום, וכי קיימת סבירות גבוהה להארכת ההשבתה, אך לא נמסרו פרטים נוספים.
לפי אתר שדה התעופה, טיסות נכנסות הוסטו לשדות תעופה אחרים או חזרו לנקודת המוצא שלהן. בתיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות נראה המטוס עם נזקים כבדים, כשחרטומו נטוי כלפי מעלה.
תאונה חריגה בניו יורק: מטוס התנגש ברכב כיבוי בלה גווארדיה, הטייסים נהרגו
23.3.2026 / 7:38
