וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דרש מין תמורת ייצוג? המשטרה ביקשה להתיר לפרסום את שמו של עו"ד החשוד בעבירות מין

עודכן לאחרונה: 18.3.2026 / 12:42

חמישה ימים לאחר מעצרו של עורך הדין, המשטרה מבקשת להסיר את צו איסור הפרסום ולחשוף את זהותו, בטענה כי מדובר בעשרות נפגעות, חלקן חיילות, וכי פרסום שמו עשוי להביא נשים נוספות להתלונן. ההגנה: "פרסום שמו ועיסוקו יגרום נזק קיצוני שאינו מוצדק"

עורך הדין המוכר שמתגורר בנתניה ונעצר ביום ראשון על ידי שוטרי מחוז מרכז, חשוד בעבירות מין חמורות ובשידול לזנות, כאשר על פי החשד דרש טובות הנאה מיניות בתמורה לייצוג משפטי. הבוקר (רביעי) הובא לבית משפט השלום בראשון לציון, שם התקיים דיון בבקשת המשטרה להסיר את צו איסור הפרסום שהוטל על שמו.

החשוד נעצר במוצאי השבת האחרונה, לאחר שחקירה סמויה שניהלה היחידה המרכזית במחוז מרכז בחודשים האחרונים עברה לשלב הגלוי. עם המעבר לשלב זה, פשטו בלשי היחידה על ביתו, ערכו בו חיפוש ותפסו ממצאים שונים לצורך המשך החקירה, בהם גם מכשיר הטלפון הסלולרי שלו.

לפי המידע שניתן היה לפרסם בטרם הוטל צו איסור הפרסום על הפרשה, הקורבנות הן חיילות בשירות סדיר וכן נשים שכבר השתחררו מצה"ל. ראשיתה של החקירה בתלונתן של שתי חיילות, ובעקבות עדויותיהן נפתחה חקירה רחבה, שבמהלכה נגבו עדויות מנשים נוספות.

גבר עצור - אילוסטרציה. ShutterStock
גבר עצור - אילוסטרציה/ShutterStock

על פי גורמי החקירה, עד כה הצטברו ראיות המצביעות על יותר מ-50 נפגעות אפשריות. במסגרת החקירה נאספו ממצאים המלמדים לכאורה על לפחות תשע עבירות מתחום עבירות המין וטוהר המידות.

במהלך הדיון התנגד סנגורו של החשוד להסרת צו איסור הפרסום, וטען כי פרסום שמו, לצד עיסוקו ומקום עבודתו, יפגע בו באופן קיצוני ובלתי מידתי. לדבריו, עיקר הטענות מצד המתלוננות מתייחסות לדיבור לא ראוי בלבד, ולא למעשים של אלימות או כפייה. "שום דבר לא מצדיק את הנזק שייגרם", אמר.

מנגד, נציגת המשטרה, אורלי ארמה, טענה כי ישנו אינטרס ציבורי מובהק בפרסום זהותו של החשוד. לדבריה, מדובר במתלוננות צעירות, חלקן חיילות, כאשר התלונות מגובות גם בתיעוד התומך בגרסתן. עוד הדגישה כי פרסום שמו של החשוד עשוי להביא מתלוננות נוספות להתלונן ולסייע בהתקדמות החקירה. "כל עוד שמו לא מפורסם, נפגעות נוספות לא יגיעו", אמרה, והוסיפה כי על פי החשד מדובר בעורך דין שניצל את מצוקתן של צעירות.

המשטרה סבורה כי במקרה זה האינטרס הציבורי גובר על הפגיעה האפשרית בחשוד, בעוד ההגנה עומדת על כך שמדובר בפגיעה קשה בשמו הטוב בטרם הוכחה אשמתו. החלטת בית המשפט טרם ניתנה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully