וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הממשלה אישרה להקצות 2.6 מיליארד שקלים נוספים למשרד הביטחון

עודכן לאחרונה: 15.3.2026 / 0:47

השרים אישרו את ההחלטה במשאל טלפוני לצורך "רכש ביטחוני דחוף ומסווג, הנדרש להמשך ניהול הלחימה בעצימות הגבוהה הנוכחית". על פי ההצעה שהגיש שר האוצר, המימון יגיע מקיצוץ בתקציב המיועד לתשלומי ריבית ועמלות ובתקציבי משרדי הממשלה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בהצהרה לתקשורת/איתי בית-און/ לע"מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע"מ

הממשלה אישרה הלילה (ראשון) במשאל טלפוני להקצות 2.6 מיליארד שקלים נוספים למשרד הביטחון לצורך "רכש ביטחוני דחוף ומסווג, הנדרש להמשך ניהול הלחימה בעצימות הגבוהה הנוכחית".

במסמך שהופץ הלילה לשרי הממשלה צוין כי ההחלטה נדרשת "נוכח מצב החירום שבו מצויה מדינת ישראל והצורך הדחוף והמיידי במענה מבצעי לעצימות הלחימה".

על פי ההצעה שהגיש שר האוצר בצלאל סמוטריץ', המימון יגיע משני מקורות תקציביים מרכזיים: קיצוץ של 1.5 מיליארד שקלים בתקציב המיועד לתשלומי ריבית ועמלות בשנת 2026; קיצוץ של 1.1 מיליארד שקלים בתקציבי משרדי הממשלה השונים, בהתאם לחלוקה שתפורט בנספח התקציבי.

עם זאת, במסמך צוין כי אם תקציב המדינה לשנת 2026 יאושר בקרוב בכנסת, ייתכן שהמימון יגיע ממקור תקציבי אחר שכבר יועד להתמודדות עם ההשלכות הכלכליות של המלחמה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully