וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווח: רכב התנגש בבית כנסת במישיגן - יריות נשמעו במקום

עודכן לאחרונה: 12.3.2026 / 20:32

על פי הדיווחים, רכב התנגש בבית כנסת בווסט בלומפילד - וזמן קצר לאחר מכן נשמעו יריות. המבנה עלה באש וכוחות החירום פעלו במקום. הרשויות קראו לציבור שלא להתקרב לאזור ולהישאר במקומות מוגנים עד להודעה חדשה

הצהרת משטרת טורונטו על הירי לעבר בתי הכנסת בעיר/משטרת טורונטו

רכב התנגש היום (חמישי) בבית כנסת בעיר ווסט בלומפילד שבמישיגן. לאחר מכן, נשמעו יריות. בעקבות כך, סגר הוטל במספר בתי ספר באזור. דיווחים מהזירה מציינים כי המבנה במקום עולה באש, בעוד שכוחות החירום ממשיכים לפעול. האירוע עדיין נמשך והפרטים ממשיכים להתברר.

הרשויות פרסמו אזהרה לתושבים להימנע לשהות באזור ולהישאר במקומות מוגנים בזמן שמספר סוכנויות משטרה פועלות בזירה. ארגונים של הקהילה היהודית מסרו כי בתי ספר ובתי כנסת סמוכים הוכנסו גם הם לסגר ביטחוני כאמצעי זהירות.

מקור ישראלי מסר כי "היורה נורה על ידי האבטחה ונהרג. הערכה שאין נפגעים ונבדקת אפשרות בזירה שהיה מחבל נוסף". עוד הוסיף כי "האירוע הסתיים והמחבל מת".

לפי תיעודים מהזירה, כוחות שיטור והצלה רבים הגיעו למתחם, שכולל גם בית ספר. השריף המחוזי מסר כי "מאבטחים שהיו במקום פתחו באש לעבר החשוד". עוד הדגיש כי "עוד מוקדם לקבוע אם מדובר באירוע טרור מאחר שזהותו של החשוד עוד לא ידועה". כוחות הביטחון ממשיכים לבצע סריקות באזור, ובשלב זה לא דווח על נפגעים נוספים.

מושלת מישיגן, גרטשן ויטמר, אמרה שהיא עוקבת אחר הדיווחים על התקרית. לדבריה, "זה שובר את הלב. הקהילה היהודית של מישיגן צריכה להיות מסוגלת לחיות ולקיים את אמונתה בשלום. לאנטישמיות ולאלימות אין מקום במישיגן. אני מקווה שכולם בטוחים. תודה לרשויות אכיפת החוק על פעולתן המהירה".

יו"ר וועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, חבר הכנסת גלעד קריב מסר: "עוקבים בדאגה אחרי הדיווחים על נסיון פיגוע בבית הכנסת "טמפל ישראל" במישיגן, אחד מבתי הכנסת הרפורמים הגדולים בעולם, ומקווים כי אין נפגעים בנפש. בצל המלחמה, הקהילות היהודיות ברחבי העולם מתמודדות עם עלייה דרמטית באיומים. רק השבוע התבצע ירי לעבר שני בתי כנסת בטורונטו, ועתה אנו עדים לאירוע החמור בדיטרויט".

"רגעים מפחידים אלו הם תזכורת כואבת לערבות ההדדית הנדרשת בין החברה הישראלית לעולם היהודי ולחובה שלנו לעשות כל שניתן על מנת לחזק את ביטחונן של הקהילות ברחבי העולם", הוסיף.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

הרשויות פרסמו אזהרה לתושבים להימנע לשהות באזור. תיעוד מהזירה/אתר רשמי, FoxLocal

בית הכנסת Temple Israel שבפרבר ווסט בלומפילד במטרופולין העיר דטרויט נחשב לבית הכנסת הרפורמי הגדול בארצות-הברית. יש לו יותר מ-10,000 חברים, ומתחם בית הכנסת משמש גם כמרכז חינוכי וקהילתי גדול הכולל אולם תפילה מרכזי, בית ספר, גן ילדים ומרכז תרבות יהודי. מעבר לפעילות הדתית, המקום מהווה מוקד מרכזי לחיי הקהילה היהודית באזור מטרופולין דטרויט.

אירועי התנכלות כאלה לבית כנסת עם רכב המנגח את דלתות הבניין או שער חצר היו ממש לאחרונה במרכז חבד העולמי בניו יורק ובבית הכנסת בעיר בריסביין באוסטרליה. הפעם מדובר באירוע חמור עוד יותר הכולל ירי.

מדובר באירוע חמור עוד יותר הכולל ירי. הזירה בבית הספר "מקדש ישראל"/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בשבת האחרונה היו שני בתי כנסת בטורונטו יעד לירי - בת'ורנהיל ובצפון יורק. בכך עלה לשלוש מספר תקריות הירי לעבר בתי כנסת בעיר בתוך שבוע, לאחר שבשבוע שעבר דווח על ירי לעבר בית הכנסת עמנו-אל.

אירוע אחד התרחש בבית הכנסת "בית אברהם יוסף של טורונטו" (BAYT) בת'ורנהיל, פרבר של העיר. סמוך לשעה 23:49 בליל שבת (בין שישי לשבת), פתחו אלמונים בירי לעבר דלתות הכניסה הראשיות של הבניין. מיד אחר כך הם נראו מסתלקים ברכב פרטי כהה. שני אנשים שהיו בתוך בית הכנסת באותה עת לא נפגעו.

לפחות שישה קליעים פגעו בדלתות, ניפצו זכוכיות וגרמו לנזק משמעותי, אך במזל רב כאמור לא היו נפגעים בנפש. המשטרה הגיבה במהירות, הגבירה סיורים סביב מוסדות יהודיים והגדירה את האירוע כפשע שנאה. ראש עיריית ווהן, סטיבן דל דוקה, גינה את המעשה בחריפות וכינה אותו "מעשה אנטישמי מתועב", והבטיח הגברת נוכחות משטרתית.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully