לנוכח המלחמה עם איראן וחיזבאללה, גורם ביטחוני בכיר אמר הערב (רביעי) כי "אנחנו נערכים למערכה ממושכת אבל יכול להיות שהיא לא תהיה מאוד ממושכת. אנחנו נערכים בכל ההיבטים - מתכנון כמות החימושים ביום, דרך הסתכלות רב-זירתית, אורך נשימה, אנשי מילואים וכוח אדם, ועד להסתכלות קדימה ולתכנון נכון של התוכניות שלנו".
לדבריו, "המיקוד הוא באיראן. אנחנו ממשיכים בשיטה ובתוכנית שיש לנו לפי המטרות ולפי הימים. אנחנו עושים התאמות בהתאם למודיעין, למה שאנחנו רואים כסוגיות שמצליחות יותר או פחות, ולפי זה מבצעים התאמות לאן אנחנו שולחים באותו זמן את מה שאנחנו קוראים 'רכבות' או את המטסים הגדולים".
הגורם הוסיף כי "אנחנו כל הזמן מתאמים ומסנכרנים אסטרטגית, אופרטיבית וטקטית עם השותף (ארה"ב, א.ב.). זאת אומרת, בסופו של דבר זו מלחמה משותפת. זה לא אנחנו והם, זה אנחנו ביחד איתם והם איתנו. ביחד. זה דבר מדהים".
בתוך כך, מקורות ישראליים אמרו ל-CNN כי בישראל נערכים לאפשרות של הרחבה משמעותית של התקיפות מצד איראן וחיזבאללה במהלך הלילה. במקביל דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מכנס דיון עם בכירי הדרג המדיני והביטחוני על רקע ההתפתחויות האחרונות במערכה.
לפי שני מקורות ישראליים המעורים בפרטים, בישראל נערכים לאפשרות של "הרחבה משמעותית" של התקיפות מצד איראן וחיזבאללה במהלך הלילה.
מוקדם יותר היום, הודיעו משמרות המהפכה של איראן כי ביצעו את "המבצע הכבד והעוצמתי ביותר" מאז תחילת המלחמה, כך לפי כלי תקשורת ממלכתיים באיראן. לפי הדיווח, במהלך התקיפה הלילית שוגרו טילים לעבר מטרות בישראל וכן לעבר נכסים אמריקניים באזור, בהם גם טילים בליסטיים ארוכי טווח מסוג חורמשהר.
ברקע ההתפתחויות, ביישובי הצפון נרשמה הערב דריכות, כאשר ראש המועצה האזורית מטה אשר משה דוידוביץ' הפיץ סרטון בו קרא לתושבים לשהות בסמוך למרחבים מוגנים. במקביל הופצו ביישובים הודעות על הפסקת פעילויות, על רקע הערכות לאפשרות של ירי מלבנון.
