וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בהנהגה החרדית הבינו: בחירות לא יעזרו, עדיף לרדת מהעץ | הברקס מאחורי חוק הגיוס

עודכן לאחרונה: 10.3.2026 / 22:16

ההודעה של נתניהו וסמוטריץ' על העברת התקציב ללא קידום חוק הגיוס לא הגיעה בחלל ריק. ההנהגה הליטאית קיימה דיונים עוד לפני "שאגת הארי", שבהם עלה החשש שיהיה קשה לתמוך בחוק. בכיר במפלגות החרדיות מודה: אין פתרון באופק, עשרות אלפים עלולים להיעצר | מאחורי הקלעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בהצהרה לתקשורת/איתי בית-און/ לע"מ, סאונד: יחזקאל קנדיל/ לע"מ

ההודעה של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' הערב (שלישי), לפיה הקואליציה מניחה בצד את קידום חוק הגיוס, תוך שתעביר בהסכמה את תקציב המדינה לטובת צרכי מבצע "שאגת הארי", מגיעה על רקע התדיינויות בין המנהיגים החרדים והבנה מצידם כי נקלעו למבוי סתום.

המנהיגים החרדים הליטאיים, הרב הירש והרב לנדו, נפגשו כבר ביום חמישי שלפני המתקפה על איראן. בפגישה עלה החשש כי יהיה קשה לתמוך בחוק, לאחר הדרישות שהציב הייעוץ המשפטי של ועדת החוץ והביטחון של הכנסת.

"המלחמה סייעה לחרדים לרדת מהעץ". מחזור גיוס לחטיבת החרדית "חשמונאים"/דובר צה"ל
"המלחמה סייעה לחרדים לרדת מהעץ"

בכיר בקואליציה אמר לוואלה: "המלחמה סייעה לחרדים לרדת מהעץ, אחרי שהתנו את תמיכתם בתקציב ודרשו את העברת חוק הפטור מגיוס".

בכיר במפלגות החרדיות ששוחח עם וואלה הוסיף כי הבינו שגם אם יתקיימו בחירות - הן לא יפתרו את משבר הגיוס. לדבריו, החברה החרדית נמצאת כיום במבוי סתום, כאשר האירוע המרכזי הוא שעשרות אלפים מביניהם עלולים להיעצר.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצלחה אמיתית: שביעות רצון של למעלה מ-94% בטיפולי הרזיה

בשיתוף אברהמסון

אין פתרון באופק, עשרות אלפים עלולים להיעצר. חרדים בלשכת הגיוס בתל השומר/ראובן קסטרו

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' הצהירו הערב כי לא יקדמו את חוק הגיוס ורפורמות נוספות, וזאת כדי לאשר תקציב מיוחד למאמץ המלחמתי של מבצע "שאגת הארי".

בהצהרה משותפת שפרסמו השניים, אמר נתניהו: "בכלל לא הייתה שאלה - היינו חייבים לצאת למערכה הזאת, ואנחנו פועלים ביתר שאת עם החיילים והטייסים הגיבורים שלנו. אבל, יש כאן אבל אחד גדול: זה עולה כסף, הרבה כסף. ולכן אנחנו נדרשים לתת תקציב מיוחד במהלך המלחמה, עם עשרות מיליארדי שקלים כדי לעזור לתקציב הביטחון, למאמץ המלחמתי".

שר האוצר סמוטריץ' הוסיף: "מדובר בעשרות מיליארדי שקלים. זו לא הוצאה, זו השקעה. כדי להצליח במשימה הזו אנחנו שמים עכשיו בצד סוגיות שבמחלוקת, שאינן מתאימות לעת מלחמה. אנחנו שמים בצד את חוק הגיוס, שלא יקודם כעת, ולצד זאת גם מספר רפורמות שסביבן טרם הגענו להסכמה רחבה. מלחמה היא זמן לאחדות, לאחריות לאומית, ואני מודה לך, אדוני ראש הממשלה, ולכל חברי הממשלה והקואליציה".

ממשיכים לעדכן אתכם גם בטלגרם. הצטרפו עכשיו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully