המרכז הרפואי רמב"ם הודיע הבוקר (שני) כי נקבע מותו של רפי מאירוב (רפאל מתיה מאירוב), צעיר בן 22 תושב קרית מוצקין, שנפצע אתמול באורח קשה מאוד בתאונת אופנוע שהתרחשה בזמן אזעקה בעירו. הצעיר פונה לבית החולים כשהוא סובל מפגיעות רב מערכתיות והוכנס מיד לניתוח חירום בניסיון לייצב את מצבו.
מבדיקה ראשונית של נסיבות התאונה עולה כי בשעה 12:31, עת רכב מאירוב על אופנועו בדרך עכו (כביש 4) לכיוון דרום, נשמעו לפתע אזעקות בקרית מוצקין מחשש לירי רקטות. סמוך לצומת אפריים הוא פנה ימינה לתוך הקריה, איבד שליטה על האופנוע, נתקל באבן שפה והתהפך. לאחר הניתוח המורכב הוא חובר למכונת אקמו במחלקה לטיפול נמרץ במאמץ אחרון להציל את חייו, אך לפנות בוקר נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
"אני כואב מאוד את מותו הטרגי של רפאל מתיה מאירוב ז"ל, תושב עירנו שחייו נגדעו בגיל 22 בלבד", אמר לוואלה ראש העיר קרית מוצקין ציקי אבישר, "התפללתי שישרוד את התאונה הקשה". הוא ביקש להדגיש, "המקרה הקשה הזה, שבו רפאל איבד שליטה על אופנועו בזמן האזעקה, הוא תזכורת מדממת למחירים השקופים של המלחמה, שלא נספרים בסטטיסטיקה היבשה, אך קורעים משפחות וקהילות שלמות. ליבי עם משפחת מאירוב בשעתה החשוכה ביותר. קרית מוצקין כולה אבלה אתכם ומחבקת אתכם".
מחיר ההתרעות: שני הרוגים ולמעלה מ-400 נפגעים בזמן אזעקה
הטרגדיה הזו מצטרפת לנתונים מדאיגים המעידים על הסכנות הנלוות לריצה למרחבים המוגנים. מנתוני משרד הבריאות עולה כי מתחילת מבצע "שאגת הארי" פונו לבתי החולים ברחבי הארץ לא פחות מ-424 בני אדם שנפצעו בזמן אזעקה, רובם המכריע בעת שהיו בדרכם לממ"ד או למקלט. במקרי הקיצון נרשמו שני מקרי מוות בזמן אזעקה: לפני שבוע מתה מארינה בלייב, בת 68 מתל אביב, לאחר שלקתה בקוצר נשימה והתמוטטה במהלך אזעקה בעת שעשתה את דרכה למרחב המוגן הסמוך לביתה. בנוסף קשיש בן 102 מעד ונחבל בעת אזעקה - ומת מפצעיו.
מתוך הפינויים עד כה, שלושה בני אדם נפצעו באורח קשה ו-11 במצב בינוני. הרוב המוחלט של הנפגעים, 402 במספר, מוגדרים במצב קל. בנוסף, שמונה בני אדם פונו לקבלת טיפול רפואי עקב חרדה.
בתוך כך, בימים האחרונים ישנה מגמת עלייה ברורה במספר כלי הרכב הנמצאים על הכבישים מאז תחילת המלחמה. הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים מסרה כי בימים האחרונים יש יותר תאונות ביחס למספר הנוסעים. מ-1 במרץ ועד אתמול אירעו חמש תאונות קטלניות ושמונה תאונות קשות, עם חמישה הרוגים ושבעה פצועים קשה. באותה תקופה בשנה הקודמת היו 15 הרוגים ב-70 תאונות קשות ו-14 תאונות קטלניות.
ממשיכים לעדכן אתכם גם בטלגרם. הצטרפו עכשיו
https://t.me/walla26
