המלחמה באיראן לא עוצרת את דד-ליין העברת התקציב הקרב ומגיע בסוף החודש, דד-ליין להפלת הממשלה אם התקציב לא יעבור. הפלונטר סביב התקציב מתמקד בשתי סוגיות עיקריות. הראשונה היא שינוי התקציב והוספת מיליארדים לתקציב הביטחון, ביחד עם הרצון להעביר את רפורמות החלב והבנקים בחוק ההסדרים. והשנייה היא העובדה שההתנגדות החרדית עדיין לא ירדה מהפרק באופן רשמי, עד להעברת חוק הגיוס.
בניגוד לדיווחים, אמש (שבת) לא התקיימה פגישה על כך בין ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ', אך השניים שוחחו על כך ביום חמישי וישוחחו בעניין היום.
בקואליציה מאמינים שהחרדים לא יוכלו להתנגד להעברת התקציב בשל חוק הגיוס בתקופה כל כך רגישה, על אף שבצד החרדי משדרים לקואליציה כי הם מתעקשים על החוק. ביום שישי שוחח ראש הממשלה עם בכיר יהדות התורה משה גפני, שהבהיר כי הם דורשים לקדם את חוק הגיוס, ואין הסכמה אחרת על הנושא.
בצד החרדי עונים לטענה כי גם החרדים "יידפקו" בעצם מאי העברת התקציב, בכך שכספים לא יועברו לציבור החרדי, ואומרים כי "אנחנו נדפקים יותר מזה שאין חוק גיוס מאשר מהעברת התקציב".
כפי שפורסם בוואלה ביום חמישי, העבודה על חוק הגיוס הסתיימה ועל פי גורמים בוועדה נוסח החוק סגור וכעת נשארו רק מילים אחרונות בניסוח והחוק מוכן. למרות שהחוק מוכן, הוא לא יוצג ויופץ בימי המלחמה. על פי אותם הגורמים, הצגתו ואישור הנוסח יהיו כאשר המצב הביטחוני יירגע והכנסת תחזור לפעילות. בכל מקרה, אין כוונה לדחות את החקיקה לזמן רב מדי.
בליכוד ובוועדת חוץ וביטחון מבהירים כי החוק יעבור בקדנציה הזו, כבר בשבועות הקרובים. לדבריהם, ראש הממשלה מאמין שהחוק יביא שינוי בגיוס חרדים, וכי החרדים בעצמם מעוניינים לסיים את תהליך החקיקה והחוק יעבור בקרוב. ההערכה היא שהחרדים זקוקים לסולם כדי לרדת מהעץ והעברת החוק היא הפתרון.
הסוגה הנוספת קשורה לתוספות הדרושות לביטחון ולהעברת הרפורמות בחוק ההסדרים. בדיונים האחרונים דובר על הוספת תקציב ביטחון בסכומים שבין תשעה עד 12 מיליארד שקלים, אותם רוצים ראש הממשלה ושר האוצר להכניס במסגרת התקציב ולא ב"קופסה" נפרדת כפי שעושים במקרים של חריגות בתקציב (כמו בתקופת הקורונה). סמוטריץ' לא מוכן לוותר על רפורמות החלב והבנקים, שנמצאות בשלבי חקיקה מקדמים. היום יימשך הדיון על רפורמת החלב בוועדה המיוחדת בראשות ח"כ אוהד טל ממפלגתו של סמוטריץ'.
