וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לראשונה מתחילת המלחמה: הותקפו כ-30 מתקני נפט בטהרן | התיעודים הדרמטיים

עודכן לאחרונה: 8.3.2026 / 0:18

המתקנים המהווים כעורק ראשי לכלכלה האיראנית הותקפו בפעם הראשונה מאז החלה המערכה מול טהרן. בתיעודים הדרמטיים ניתן לראות להבות גדולות שמאירות את האזור ועשן מיתמר מעל אזור התקיפה. התחזיות הכלכליות הקודרות כבר כאן: גם אם האש תפסק - הנזק ילווה אותנו חודשים

תקיפת מתקני נפט, טהרן, איראן, 7 במרץ 2026/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

חיל האוויר תקף היום (שבת) כ-30 מתקני נפט בטהרן בירת איראן בשלהי המערכת המתעצמת. גורם צבאי אישר, וחידד כי זו: "עליית מדרגה בפגיעה באדני המשטר האיראני. יהיו עוד מהלכים".

"חיל האוויר בהכוונה מדויקת של אמ"ן ובשיתוף אמ"ץ, תקף מספר מאגרי אחסון דלק בטהרן. הכוחות הצבאיים של משטר הטרור האיראני משתמשים באופן ישיר במיכלי הדלק להפעלת תשתיות צבאיות, ובעזרתם משטר הטרור מעביר דלק לצרכנים שונים, ובהם הגופים הצבאיים באיראן", כך מסר דובר צה"ל.

המלחמה עם איראן, שפרצה בשבת שעברה, נכנסה לשבוע השני שלה, וכבר מעמידה את הכלכלה העולמית בפני איום חסר תקדים. גם בתרחיש של סיום מהיר לעימות, צרכנים ועסקים ברחבי העולם צפויים להתמודד עם תקופה ממושכת של מחירי דלק גבוהים. הסיבה: פגיעה קשה במתקני אנרגיה, שיבושים לוגיסטיים חמורים וסיכונים גוברים בנתיבי השיט המרכזיים.

המשטר האיראני משתמש באופן ישיר במיכלי הדלק להפעלת תשתיות צבאיות/דובר צה"ל
התמונות הדרמטיות/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

התחזית הקודרת הזו מהווה איום לא רק על הכלכלה, אלא גם על מעמדו הפוליטי של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לקראת בחירות האמצע. הבוחר האמריקני, הרגיש לכל תנודה בחשבון האנרגיה וסולד ממעורבות צבאית זרה, עלול להעניש את הממשל בקלפי.

על פי נתוני אנליסטים מ-JP Morgan, השוק עבר בשבוע האחרון מ"תמחור סיכונים" לטיפול בשיבושים תפעוליים של ממש. השבתת בתי זיקוק ומגבלות ייצוא פוגעות ישירות בעיבוד הנפט הגולמי ובזרימת האספקה האזורית.

העימות הוביל להשעיית כחמישית מאספקת הנפט והגז הטבעי העולמית. טהרן מתמקדת בתקיפת ספינות במצר הורמוז האסטרטגי, ופוגעת בתשתיות אנרגיה ברחבי האזור. התוצאה לא איחרה לבוא: מחירי הנפט זינקו השבוע ב-24% וחצו את רף ה-90 דולר לחבית - העלייה השבועית החדה ביותר מאז ימי הקורונה.

האש נראתה מקילומטרים רבים/רויטרס

השיתוק הכמעט מוחלט של מצר הורמוז אילץ את ענקיות האנרגיה - ערב הסעודית, איחוד האמירויות, עיראק וכווית - להשבית משלוחים של כ-140 מיליון חביות נפט, כמות השווה לביקוש העולמי של כיום וחצי.

מכיוון שאין לאן לשלוח את הנפט, מתקני האחסון במפרץ מתמלאים במהירות, מה שמאלץ את שדות הנפט בעיראק לקצץ בייצור. מומחים מעריכים כי כווית ואיחוד האמירויות יהיו הבאות בתור. "בשלב מסוים כולם יפסיקו לייצר אם הספינות לא יגיעו", אמר מקור בחברת נפט ממשלתית באזור.

גם אם האש תפסק מחר, החזרה לשגרה תהיה איטית. אמיר זמאן מחברת Rystad Energy מסביר כי השבתת שדות נפט היא תהליך מורכב: "זה יכול לקחת ימים, שבועות או חודשים, תלוי בסוג השדה וגילו, עד שניתן יהיה להחזיר את הייצור לרמה המקורית".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully