וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דיווחים בלבנון: כוחות צה"ל פעלו לאיתור רון ארד

עודכן לאחרונה: 7.3.2026 / 8:15

בעיתון הלבנוני נטען כי הכוחות פעלו הלילה באזור הבקעה. לפי דיווחים נוספים בלבנון, במהלך הפעילות התנהלו חילופי אש בין כוחות מיוחדים לבין פעילי חיזבאללה

חילופי אש בין צה"ל לבין חיזבאללה בכפר נבי שית, בלבנון. 7.3.26/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

בעיתון הלבנוני "א-נהר" דווח כי צה"ל פעל הלילה (שבת) בלבנון בניסיון לאתר את גופתו של הנווט הנעדר רון ארד. לפי דיווחים נוספים בלבנון, במהלך הפעילות התנהלו חילופי אש בין כוחות מיוחדים לבין פעילי חיזבאללה.

על פי הדיווח בעיתון הלבנוני "א-נהר", הפעילות התבצעה במהלך הלילה באזור בקעת הלבנון, כחלק מניסיון לאתר את גופתו של הנווט הנעדר רון ארד.

לפי דיווחים בערוצים המזוהים עם חיזבאללה, כוח של צה"ל הונחת בכפר נבי שית כשהוא לבוש במדי צבא לבנון, אך זוהה על ידי המקומיים ואז התפתחו חילופי אש שהובילו לנסיגת הכוח.

רון ארד, נווט מטייסת "פטישים", נפל בשבי באוקטובר 1986, אחרי שמטוס הפאנטום F-4 שלו הופל מעל לבנון. ארד והטייס צנחו והגיעו אל הקרקע בשלום. צוות אוויר הצליח לחלץ את הטייס באמצעות מסוק תחת אש, כשהוא נתלה על מגלשי מסוק. אך את רון לא הצליחו להציל והוא נשבה בידי אנשי אמל, מיליציה לבנונית חמושה שבראשה עמד נביה ברי.

הנווט השבוי רון ארד/AP

שלושה חיילי יוניפי"ל נפצעו הלילה, אחד באורח קשה, בחילופי אש בין צה"ל לחיזבאללה. בבסיס הגדוד הגנאי ליד הכפר אל-קאוזה הסמוך לבינת ג'ביל פרצה אש בחדר הקצינים. הפצוע הקשה פונה לבית חולים בביירות, השניים האחרים מטופלים במתקן רפואי של יוניפי"ל.

האירוע התרחש בערב שבת מעט לפני 18:00 בחילופי אש כבדים שהיו באזור. צבא גאנה מסר על "פגיעת שני טילים". כוחות איריים של יוניפי"ל, שמוצבים כ- 4 ק"מ משם, הגיעו מיד למקום, סייעו בפינוי הפצועים וכיבו את השריפה.

יוניפי"ל גינה את הפגיעה בהודעה רשמית: "זהו אירוע נורא. כל פגיעה בכוחות האו"ם מהווה הפרה חמורה של החוק הבינלאומי ושל החלטת 1701". הארגון פתח בחקירה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

כוחות יוניפי"ל בלבנון/רויטרס

נשיא לבנון ג'וזף עון האשים את ישראל בתקיפה ישירה. ראש ממשלת אירלנד מישל מרטין גינה בחריפות את מה שהגדיר "התקיפה הפזיזה על בסיס יוניפי"ל שפצעה חיילי שלום גאנים". הוא שיבח את החיילים האיריים על "אומץ וחוסן".

יוניפי"ל וצבא גאנה לא ייחסו את האחריות לצד מסוים. האירוע מתרחש על רקע חילופי האש הגוברים בין חיזבאללה לצה"ל מאז נכנס לדרום לבנון.

עד כה צה"ל לא התייחס לאירוע.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully