וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ראש הממשלה נתניהו: "איראן הייתה חודשים מהפיכת תכנית הגרעין לחסינה - נדרשה פעולה"

עודכן לאחרונה: 3.3.2026 / 3:32

בראיון לפוקס ניוז אמר ראש הממשלה כי בטהרן הקימו בונקרים חדשים וניסו להפוך את תוכניות הגרעין ל"חסינות" תוך חודשים, ועל כן לא היה ניתן להמתין. נתניהו ציין כי איראן לא למדה את הלקח ולדבריו המשטר היה "בלתי ניתן לשינוי"

רה"מ בנימין נתניהו מסייר בזירת אירוע הנפילה, בית שמש/רועי אברהם, יחזקאל קנדיל/ לע"מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום (שלישי) בראיון לרשת החדשות פוקס כי הסיבה לפעולה כעת היא שלאחר הפגיעה במתקני הגרעין ובתוכנית הטילים הבליסטיים של איראן, בטהרן לא למדו את הלקח. לדבריו, המשטר "בלתי ניתן לשינוי" ומונע מאידיאולוגיה קיצונית שמכוונת גם נגד ארצות הברית.

נתניהו טען כי האיראנים החלו להקים אתרים חדשים ובונקרים תת-קרקעיים שנועדו להפוך בתוך חודשים את תוכנית הטילים והגרעין שלהם ל"חסינה", כך שאם לא הייתה ננקטת פעולה כעת - לא ניתן היה לפעול בעתיד. לדבריו, במצב כזה איראן הייתה יכולה לאיים ולסחוט את ארצות הברית ומדינות נוספות.

"נדרשה פעולה, ונדרש נשיא נחוש כמו דונלד ג'יי טראמפ כדי לבצע אותה", אמר נתניהו.

בשיחה עם עיתונאית אמריקנית נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מסר כי בקרוב תתברר תגובת ארצות הברית להרג החיילים האמריקנים ולתקיפת השגרירות בריאד, בירת ערב הסעודית. הנשיא הוסיף ואמר כי הוא לא חושב שיהיה צורך בשליחת חיילים אמריקניים ללחימה באיראן.

זמן קצר לפני ראיונו של ראש הממשלה, גם סגן הנשיא האמריקני ג'יי די ואנס התראיין לאותה רשת חדשות ודיבר אף הוא על המערכה המתנהלת עם איראן. ואנס, ציין כי הפתרון הצבאי נועד לתוצאות לטווח הארוך: "מה שהנשיא קבע הוא שהוא לא רצה רק לשמור על ביטחון המדינה מפני נשק גרעיני איראני בשלוש או ארבע השנים הראשונות של כהונתו השנייה, הוא רצה לוודא שלאיראן לעולם לא יהיה נשק גרעיני וזה מחייב שינוי יסודי בתפיסה של המשטר האיראני".

"הוא ראה שהמשטר האיראני נחלש, הוא ידע שהם קרובים לסף השגת נשק גרעיני, והוא החליט לפעול משום שסבר שזה הכרחי כדי להגן על ביטחון המדינה", הוסיף.

כשנשאל אם הוא מודאג מהתקפות אפשריות נוספות על אתרים אמריקאיים או אפילו בארצות הברית, הנשיא טראמפ אמר: "לא, זה חלק ממלחמה. זה חלק ממלחמה, בין אם אנשים אוהבים את זה ובין אם לא ככה זה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully