וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המלחמה ביטלה את חגיגות פורים - ובישראל מצאו פתרונות יצירתיים

עודכן לאחרונה: 1.3.2026 / 18:55

המלחמה עם איראן החלה רגע לפני פורים, וברוב הרשויות המקומיות, המוסדות והארגונים הזדרזו לבטל את החגיגות - אך לא בכולם. בקריית ביאליק ובעפולה יתקיימו מסיבות פורים בתום הלחימה, בקריית אתא מתקיימת תחרות תחפושות דיגיטלית וברמב"ם מחלקים תחפושות לילודים טריים

שברירי יירוט בבית שמש. 1 במרץ 2026/לפי סעיף 27א

ראש העיר של קריית ביאליק, אלי דוקורסקי, החליט היום (ראשון) כי עם תום הלחימה וחזרת התלמידים למוסדות החינוך - יתקיימו מסיבות פורים בבתי הספר וגני הילדים, והתלמידים יוכלו להגיע בתחפושות. החלטה זו מגיעה בעקבות מלחמת "שאגת הארי" אשר שיבשה תכניות רבות והביאה לביטול מסיבות פורים בבתי הספר והגנים.

ההחלטה התקבלה בעקבות פניות ישירות שהגיעו לראש העיר: תלמידים רבים כתבו לו באכזבה כי כל כך חיכו להתחפש ולמסיבות פורים. בעקבות כך, ראש העיר סיכם עם מנהל אגף החינוך בעירייה על קיום המסיבות מייד עם החזרה לשגרה.

דוקורסקי מסר: "הילדים פנו אליי ואני קשוב להם. הם חיכו לפורים, לתחפושות ולשמחה עם החברים, ולכן החלטתי - עם תום הלחימה וחזרת התלמידים לבתי הספר והגנים נקיים את מסיבות הפורים במוסדות החינוך, ונאפשר לכל תלמיד ותלמידה להגיע בתחפושת ולחגוג כמו שמגיע להם".

אלי דוקורסקי, ראש עיריית קריית ביאליק עם ילדים מחופשים. 2020/אתר רשמי, עיריית קריית ביאליק

גם ביישוב שלומי שעל גבול לבנון הוחלט היום (ראשון) על קיום כלל אירועי חג פורים מייד בסיום הלחימה והחזרה לשגרה, זאת לאחר שגם שם בוטלו כל מסיבות פורים בבתי הספר וגני ילדים וכך גם אירוע שושן פורים קהילתי. "זאת כדי לחזק את שמחת הילדים שרכשו תחפושות ליום מיוחד זה", אמר לוואלה ראש העיר, גבי נעמן, "נחגוג את יום פורים מייד עם ניצחון צה"ל על צוררי היהודים".

בעיר הצפונית קריית אתא מצאו פתרון יצירתי לקיום אחת ממצוות החג תחת האתגרים הביטחוניים, והשיקו את "תחרות התחפושות הגדולה" ביוזמת ראש העיר, יעקב פרץ. במסגרת הפעילות, התושבים מוזמנים להתחפש בבתיהם ובמרחבים המוגנים, להעלות את התמונות לדף הפייסבוק העירוני או לתייג את העירייה ברשתות החברתיות.

התחפושות שיזכו למירב הלייקים יוכלו לזכות בפרסים המיועדים להרמת המורל, בהם בידורית מקצועית, משלוח מנות ענק וכרטיסים למחזמר "יציאת מצרים". התחרות תיסגר ביום שני (מחר) בשעה 20:00, מתוך מטרה לשמור על רוח החג והחוסן הקהילתי גם בימים אלו ולעודד רבים להשתתף בה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

בקריית אתא פתחו תחרות תחפושות בפייסבוק לאור המצב. ראש העיר, יעקב פרץ, עם ילדים מחופשים./אתר רשמי, עיריית קריית ביאליק

גם בבית החולים התת קרקעי הממוגן של המרכז הרפואי רמב"ם מצאו דרך יצירתית לציין את החג תחת המגבלות הביטחוניות. מחלקת הילודים של רמב"ם לבשה הבוקר (ראשון) חג, תרתי משמע, כשהילודים שזה עתה נולדו קיבלו תחפושות מתוקות - נסיכה לבנות וקאובוי לבנים. בבית החולים מדגישים: לא נותנים למצב להפריע לרוח החג.

המתחם התת קרקעי הממוגן בבית החולים רמב"ם, שהחל את פעילותו שעות ספורות לאחר שהחל מבצע "שאגת הארי", נותן שירות לכלל תושבי האזור וכ-17 ילודים כבר נולדו בו מאז תחילת הלחימה, מתוכם כארבעה בניתוח קיסרי.

תחפושת קאובוי לבנים, בית החולים רמב"ם/אתר רשמי, רמב"ם
תחפושת נסיכה לבנות, בית החולים רמב"ם/אתר רשמי, רמב"ם

"העדלאידע הגדולה אי פעם"

גם בעפולה חגיגות פורים בוטלו עקב המלחמה. "הכול כבר היה מוכן לקראת העדלאידע המסורתית והגדולה ביותר בצפון", אמרו באכזבה בעיריית עפולה. עם זאת, הם סיפרו כי עם תחילת ההתקפה באיראן "פנו מספר ילדים לעמוד הפייסבוק של ראש העיר, אבי אלקבץ, וביקשו ממנו לקיים את חגיגות פורים והעדלאידע. הוא הבטיח להם כי "ברגע שתיגמר המלחמה נחגוג פעמיים - גם את הניצחון על איראן וגם את העדלאידע שתהיה הגדולה ביותר אי פעם".

תפאורת העדלאידע בעפולה/מערכת וואלה, עיריית עפולה
תפאורת העדלאידע בעפולה/מערכת וואלה, עיריית עפולה

גם בעיריית בית שאן אמרו כי בהתאם להנחיות פיקוד העורף בוטלו כל אירועי פורים המתוכננים בעיר, ובהם עדלאידע עירונית, מופעים לילדים והפנינג בפארק האקליפטוס. בעירייה אמרו עוד כי כרגע עדיין לא מתכננים ליום שאחרי, וכי זה כנראה יקרה בהמשך. בינתיים, בהתאם לנסיבות, מפיקים בעיר תחרות תחפושות מקוונת עירונית ומשאית שמחה שתעבור ברחובות העיר עם מוזיקה באווירת החג.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully