איראן הגיבה היום (שבת) למתקפה האמריקנית-ישראלית נגדה בשיגורי טילים לעבר בסיסים אמריקניים באזור, בנוסף למטחים לעבר ישראל. משמרות המהפכה אמרו שהם תקפו בסיסים אמריקניים בקטאר, בחריין, כווית ובאיחוד האמירויות הערביות, שהזהירו שהן שומרות לעצמן את הזכות להגיב.
בכיר איראני אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי כל הבסיסים והאינטרסים האמריקנים "בטווח הפגיעה" של טהראן, בעקבות פתיחת המבצע המשותף לישראל ולארצות הברית הבוקר. מרבית האזור מדינות, שניסו בשבועות האחרונים למצוא פתרון למשבר שימנע עימות, הודיעו על סגירת המרחב האווירי שלהן ועל הגבלות תנועה נוספות.
בקטאר, שם שוכן הבסיס האווירי אל-עודייד, דווח על פיצוצים ושיגורי טילים לעבר הבירה דוחה. משרד ההגנה הקטארי אמר שכל הטילים ששוגרו לנסיכות יורטו. גם ביוני, אחרי תקיפת מתקני הגרעין, הגיבה איראן בתקיפה ממוקדת - ומוגבלת - לעבר הבסיס.
בבחריין, היעד למתקפה היה מטה בסיס הצי החמישי של ארצות הברית, שלפי תמונות לוויין, התרוקן ברובו בימים האחרונים כחלק מההיערכות האמריקנית לתגובה איראנית אפשרית. במהלך התקפה, הופעלו התראות ומשרד הפנים קרא לאזרחים ותושבים "לשמור על רוגע וללכת למקום הבטוח הקרוב ביותר".
באיחוד האמירויות הערביות דווח על פיצוצים שנשמעו באבו דאבי הבירה ובדובאי, ולפי הרשויות, הן סיכלו "בהצלחה" מתקפת טילים איראנית. עוד נמסר כי אדם אחד נהרג משברי יירוטים.
בירדן, הצבא הודיע שהוא יירט שני טילים בליסטיים ששוגרו לשטח הממלכה."ירדן לא תהיה צד להסלמה אזורית כלשהי, וירדן אינה חלק מהסכסוך באזור ולא תאפשר לאף אחד להפר את ריבונותה", אמר דובר ממשלת ירדן.
ערב הסעודית אמרה בתגובה שהיא מגנה את המתקפה "הברוטלית" של איראן על מדינות האזור. סוכנות הידיעות הצרפתית דיווחה על פיצוצים שנשמעו בבירה ריאד, אך הממלכה - שבעבר נפגעה קשות מתקיפה איראנית - לא אישרה שהיא הותקפה על ידי טהראן.
בעיראק, המיליציה השיעית הפרו-איראנית גדודי חיזבאללה הודיעה שתתקוף בסיסים אמריקניים אחרי שבסיס שלה מדרום לבגדאד הותקף מהאוויר והרג ופצע כמה מלוחמיה. בארביל, בירת החבל הכורדי בצפון עיראק שבו שוכנים כוחות אמריקניים, דווח על פיצוצים.
