יום שני בערב. הפרסה, האולם מאחורי מליאת הכנסת, ישבו חברי הכנסת ועסקו בשאלת "כמה כמה". חלק מהם עסקו ב"כמה כמה" בתצוגה 8-2 של בית"ר ירושלים נגד מכבי נתניה, יו"ר הקואליציה ויועצי ראש הממשלה סופרים "כמה כמה" בניסיון להבין האם יש להם רוב לאישור צו להורדת המע"מ בהזמנת חבילות עד 150 דולר שיזמו ראש הממשלה ושר האוצר.
בזמן שבית"ר ירושלים מפגיזה אחד ועוד אחד, בקואליציה סופרים אחד ועוד אחד ועוד אחד - ואז מחפשים שניים שברחו. הצליחו להחזיק את חנוך מילבצקי וטלי גוטליב? משה גפני ברח בלי לעדכן. עשו שיחות עם ששון גואטה ואושר שקלים? ואז מושיקו פסל יצא מהכנסת וסגר את הטלפון. כך במשך שלוש וחצי שעות כשבחוץ, על בימת הכנסת, השר וסרלאוף מעכב את הזמן בלימוד מסכת מגילה, עד שהובן שרוב לא יושג, ראש הממשלה שחרר את המשמעת הקואליציונית והצו נפל.
על החוצפה של חברי הכנסת מהקואליציה לדבר על יוקר המחיה ואז להצביע נגד צעד שיכול להגדיל את התחרות ולהביא להורדת מחירים נאמר כמעט הכל. מה שלא נאמר בקול הוא הדיבור ממסדרונות הליכוד, כולל החלוקה לשמות, של הסיבות שיש לכל אחד ואחד מהמתנגדים.
ההתנגדות לצו מספרת סיפור פוליטי על הליכוד, סגירת חשבונות, נקמה, עצמאות במידה, פחד ממתפקדי ליכוד, איומים בפריימריז ופחד גדול עוד יותר מלהיתפס כמי שמעזים לצאת נגד ראש הממשלה. ג'אגלינג קשוח במיוחד.
כל המתנגדים לצו מסבירים שיש להם נימוק כלכלי, שהצו פוגע בעסקים קטנים ועלול להזיק. אבל די ברור שזה לא רק עניין כלכלי, אלא גם פוליטי.
אמנם רוב המתנגדים מהליכוד חוששים מנתניהו והיו מצביעים בניגוד לצו מצפונם ביחד אם המשמעת הקואליציונית הייתה נמשכת עד הסוף. יש את המתנגדים מטעמי "נקמה" כמו יולי אדלשטיין על רקע הסכסוך סביב חוק הגיוס או אלי דלל שלא נתמך במירוץ לראשות עיריית נתניה. חנוך מילבצקי שמח לסגור חשבון עם סמוטריץ'.
ישנם גם המתנגדים מחשש להיפגע בפריימריז כמו דיכטר, ששון גואטה, מושיקו פסל, אושר שקלים. ניר ברקת גם כן מנומק כלכלית אך הפוזיציה שכוללת בידול מסוים מנתניהו - אך לא נגדו, יכולה לסייע לו בעתיד בקרב על ראשות המפלגה ביום שאחרי נתניהו.
ויש עוד אחד שהצביע נגד וסופג אש כבדה - דוד ביטן. ביטן הוא סיפור גדול בליכוד. מי שהיה אחד האנשים הכי קרובים לראש הממשלה, שכב למענו על כל גדר אפשרית, שפרץ לתודעה הציבורית בראיונות אינוספיים המגוננים על ראש הממשלה ואף זכה לחיקו בארץ נהדרת כמי שגר, חי, לא יוצא ואפילו מצחצח שיניים מהאולפנים לטובת ראש הממשלה.
ביטן חטף כתב אישום, ירד למדרון אחורי, כעס שלא קיבל את הגיבוי שחשב שמגיע לו מראש הממשלה ופועל פעמים רבות בצורה עצמאית. צבר המקרים שכולל את המלחמה שלו ברפורמת התקשורת, רפורמת החלב ועכשיו צו המע"מ מחזק את המחשבה אצל אנשי ליכוד שביטן הפך לאופוזיציה בתוך הליכוד ומנסה להציל את עצמו מהמשפט שלו דרך ההתנגדות לנתניהו והליכוד.
לדברי סביבתו של ביטן מדובר בשקר גס וניסיון לחסל אותו בפריימריז. הם מבהירים שביטן לא מתכוון ללכת לשום מקום וצפוי להתמודד בפריימריז. "הוא ליכוד על מלא, ונתניהו על מלא מלא, לא כועס על נתניהו ובוודאי שלא עומד בראש של שום מרד" אומרים בסביבתו.
מרחץ הדמים הפוליטי שכולל החלפת רוב המפלגה המכהנת כעת, פליטת שרים מכהנים מחוץ לרשימה וקרבות איתנים בראש הרשימה מורגשים היטב במפלגה. יותר מעשרים אנשים הולכים להפסיד. איש אחד הולך להרוויח - בנימין נתניהו. הבהלה השבוע של דוד ביטן, איש חזק וכוחני, להראות שהוא לא עומד בראש שום מרד או התארגנות אומרת הכל. בפריימריז כולם יודעים: תגזים, תצעק, תדרוך, תריב רק דבר אחד אין לעשות בשום אופן- לא ללכת נגד נתניהו. תשאלו את דוד ביטן.
