ראש הממשלה בנימין נתניהו מכנס כעת (שני) דיון ביטחוני מצומצם בהשתתפות שר הביטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל, רב אלוף איל זמיר. בין היתר, הדיון צפוי לעסוק גם בשאלת המתקפה האמריקנית באיראן - ובהתפתחיות האחרונות.
בכיר במחלקת המדינה של ארצות הברית אמר מוקדם יותר לוואלה כי הורו על פינוי עובדי השגרירות בביירות שאינם חיוניים, וכן את בני משפחותיהם. "אנו ממשיכים להעריך באופן שוטף את הסביבה הביטחונית, ובהתאם להערכת המצב האחרונה שביצענו קבענו כי נכון לצמצם את הנוכחות במקום לצוות חיוני בלבד", אמר.
לדבריו, "השגרירות ממשיכה לפעול, כשצוות הליבה נותר במקום. מדובר בצעד זמני שנועד להבטיח את ביטחון אנשינו, תוך שמירה על היכולת שלנו להמשיך לפעול ולסייע לאזרחים אמריקאים". הבכיר הוסיף בנוגע לביקורו של שר החוץ האמריקני, מרקו רוביו, כי "השר עדיין מתכנן לנסוע לישראל, אך לוח הזמנים נותר כפוף לשינויים". לפי ההערכות, רוביו צפוי לבקר בישראל ביום שני הבא.
עוסקים גם בנושא האיראני: נתניהו מכנס כעת דיון ביטחוני, בהשתתפות הרמטכ"ל ושר הביטחון
עודכן לאחרונה: 23.2.2026 / 19:49
