וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מול מזימות חמאס ואיראן להצית טרור: צה"ל פועל באגרסיביות ברמדאן

עודכן לאחרונה: 24.2.2026 / 9:35

על רקע ניסיונות ארגון הטרור ואיראן להניע פיגועים באמצעות הזרמת כספים והסתה, מפקד פיקוד המרכז הנחה להמשיך מעצרים והריסות בתים גם במהלך החודש הרגיש. ולפעול תחת העיקרון של "אגרסיביות מדויקת"

קויק: קרבות בין דרוזים לאנשי המשטר בסוריה/לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

על רקע המאמצים הגוברים של חמאס ואיראן להוציא אל הפועל פיגועי טרור ביהודה ושומרון באמצעות הזרמת כספים בדרכים מגוונות והסתה, מפקד פיקוד המרכז, האלוף אבי בלוט, העביר הנחיה ברורה למפקדי האוגדות והחטיבות המרחביות: אין מגבלות על פעילות כוחות צה"ל, גם במהלך חודש הרמדאן. האלוף הבהיר כי המעצרים והריסת בתי המחבלים יימשכו כסדרם, אך דרש מהמפקדים לפעול בתבונה תחת העיקרון של "אגרסיביות מדויקת".

לפי הנחיית מפקד הפיקוד, על הכוחות לפעול נגד איומים בעודם קטנים ולנקוט ביוזמה התקפית. בלוט הדגיש כי במידה וקיימת יכולת מבצעית לתשתיות הטרור, אין להמתין להבשלת כוונות הטרור בשטח אלא לפעול באופן מיידי כדי לסכל פיגועי טרור.

סיור גזרה והערכת מצב משותפת לכוחות הביטחון כחלק מההיערכות המבצעית לחודש הרמדאן/דובר צה"ל

כמו כן, בפיקוד מציינים כי חרף העובדה ש"מבצע חמש אבנים" בשומרון לא הוביל להיקף גדול של מעצרים או איתור של אמצעי לחימה בטווח המיידי, השלכותיו ניכרות בשבועות האחרונים בשטח, בין היתר באמצעות מגמה של הסגרת חשודים מחשש לסיכולים של צה"ל.

במקביל, בצה"ל משבחים את תוצאות המבצע בכפר עקב שבמרחב ירושלים על קו התפר. בפיקוד המרכז מדגישים כי הפעילות הממוקדת באזור הובילה להחזרת השליטה המבצעית, להרס תשתיות תומכות טרור, העלאת משילות ולמעצר חשודים רבים, ובכך סיפקה מענה נחוש לניסיונות ההסלמה בגזרה.

יצוין, כי בשבועות האחרונים התגברה הפעילות של אוגדת יו"ש נגד משליכי האבנים בצירים המרכזיים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully