המשטרה עצרה ביממה האחרונה נער בן 15 מבני ברק בחשד למעורבות בהפיכת ניידת במהלך הפרות סדר שהתרחשו בעיר בשבוע שעבר. לפי החשד, הנער היה חלק מהתקהלות שהידרדרה לעימותים עם שוטרים, ובמהלכה נהפכה ניידת ונגרם לה נזק.
החשוד נחקר בחשד לחבלה במזיד ברכב, השתתפות בהתקהלות אסורה, קשירת קשר לביצוע פשע והפרעה לדרך ציבורית. בתום חקירתו הוחלט על מעצרו, והבוקר הוא צפוי להיות מובא לבית משפט לנוער בבת ים לדיון בהארכת מעצרו.
במקביל, בית המשפט השלום בתל אביב האריך אמש בארבעה ימים את מעצרו של יוסף שפר, בן 19 מביתר עילית, שנעצר בשבוע שעבר בחשד למעורבות באותו אירוע. נציג המשטרה אמר בדיון כי מדובר בהארכת מעצר שנייה וכי בתיק קיים ממצא פורנזי הקושר את שפר לניידת שהופלה. עוד ציין כי שפר קשר את עצמו בחקירה לאירוע, למעט פעולת ההפיכה עצמה, וכי קיימות פעולות חקירה נוספות שלא ניתן לבצע ללא המשך מעצרו.
סנגורו של שפר, עו"ד איתי כהן, טען מנגד כי מרשו נעדר עבר פלילי וכי חומר הראיות, הכולל לדבריו דוחות מז"פ ותיעוד מצולם, אינו מבסס את החשד כי היה שותף להפיכת הניידת. כהן הוסיף כי שפר, צעיר חרדי ושומר מצוות, הועבר למתקן באבו כביר לאחר כניסת השבת. נציג היחידה החוקרת השיב כי אינו מכיר את פרטי הטענה, והשופטת בר דיין הורתה לקצין אח"מ לבדוק את הנושא ולהגיש הבהרות.
בהחלטתה קבעה השופטת כי החשד הסביר נותר בעינו ואף עשוי להתחזק, וכי מתקיימות עילות שיבוש ומסוכנות המצדיקות את המשך המעצר לצורך השלמת החקירה.
הנער בן ה-15 שנעצר הוא נכדם של האדמו"רים מסערט ויז'ניץ וממודז'יץ. במשטרה אמרו כי הרקע המשפחתי אינו רלוונטי וכי האכיפה תימשך כלפי כל המעורבים באירועי האלימות, ללא קשר לזהותם. לדבריהם, פגיעה בשוטרים וברכוש ציבורי תיתקל בפעולה נחושה ובחתירה למיצוי הדין.
