מפגין ימין שהסתנן כמאבטח במסווה הערב (ראשון) לאירוע שלום בפרדס חנה עלה על הבמה וקרא לעבר ח"כ עאידה תומא סלימאן "את מחבלת, עוד מעט לא תהיי פה - כהנא צדק". מאבטחים הדפו אותו החוצה.
כ-200 בני אדם משתתפים הערב באירוע השלום והקיום המשותף בפרדס חנה בחושך וללא מערכת הגברה. אלמונים ניתקו את הזרם לאולם "החקלאי", טרם האירוע. נושאים דברים ח"כ לשעבר וחברת מועצת פרדס חנה כרכור יעל כהן פארן שאמרה כי "כל הדרמות האלה נועדו להשתיק אותנו".
תומא סולימאן (חד"ש) אמרה כי היא לא מופתעת מההתפרצות והיא לא תפחיד אותה.
בחוץ כמה עשרות תומכי ימין התעמתו עם שוטרים וסדרנים שאיבטחו את האירוע. הם שרו "עוד כהנא חי", "עזה בית קברות", "שועפט עולה באש". וטענו מול המתכנסים שהגיעו ברגל, "7 באוקטובר קרה רק בגללכם האשכנזים השמאלנים, הכל על הראש שלכם", "בוגדים", "ארורים". "גן שמואל הקיבוץ שלכם יושב על שטח כבוש ואתם כל יום שישי מפגינים 'די לכיבוש'. תלכו לעשות את האירועים שלכם שם. חבורה של נחשים". נשמעו איומים ברוח, "בקרוב נגיע לקיבוצים האוסטרו-הונגרים שלכם".
האירוע התקיים בסיסמא: "בוחרים בשלום", ביוזמת "שותפות שלום", קואליציה מפלגת חד"ש וארגונים אזרחיים כמו "עומדים ביחד", "שוברים שתיקה", "מחסום ווטש", "לוחמים לשלום", "מסתכלים לכיבוש בעיניים", "פורום משפחות שכולות ישראלי פלסטיני" ועוד.
בשבוע האחרון דרשו במשטרה רישיון משטרתי ובשלב מסוים אף ביקשו אבטחה פרטית כתנאי לקיום האירוע, קשיים אלה נועדו להביא לביטול האירוע ולהשתיק את המארגנים, אך המארגנים לא קיבלו את הדרישות ופנו דרך האגודה לזכויות האזרח למשטרה שחזרה בה מדרישות אלה.
המארגנים מסרו לאחר האירוע: "עשרות בריוני ימין ניסו הערב למנוע את קיומו של אירוע שארגנו בשותפות השלום - 'פרדס חנה בוחרת בשלום ובאי אלימות', המתפרעים קיללו וצקפו את המשתתפים, קראו לעברם קריאות גזעניות, והצליחו לכנס ולהתפרע בתוך האולם. המתפרעים שהגיעו עם תמונות של כהנא ודגלי עוצמה יהודית קראו לעבר המשתתפים קריאות גזעניות וכינו אותם 'שמאלנים בוגדים', 'נבלות אשכנזים', 'הכניסה למקועקעים ולחולי שואה בלבד', 'נבלות למשרפה', 'כהנא צדק ומוות לערבים'".
"הנוכחות המרשימה הערב היא התשובה הברורה והמתאימה לכל הכהניסטים שניסו לבטל את האירוע ולהשתיק את הקול השפוי שאנו מייצגים, ההשתתפות האדירה הוכיחה כי פרדס חנה בוחרת בשלום ובאי אלימות. נמשיך להשמיע את צעקתנו בעד השלום והשותפות היהודית הערבית נגד הכיבוש והשנאה והמלחמות" מסרו בשותפות השלום.
