וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שנתיים לאחר מותה: בן הזוג לשעבר חשוד ברצח

עודכן לאחרונה: 20.2.2026 / 15:05

שנתיים לאחר מותה של בת ה-39 ביום העצמאות 2024, ולאחר שבתחילת החקירה נחקר החשוד בגרימת מוות ברשלנות ושוחרר, עצרה אותו המשטרה מחדש בעקבות ראיות נוספות שלטענתה מחזקות חשד לרצח; מעצרו הוארך בחמישה ימים

כשנתיים לאחר מותה של הילה מלכה אור להב, בת 39, בעקבות שתיית חומצה ביום העצמאות 2024, נעצר אמש (חמישי) מחדש בן זוגה לשעבר, אופיר בן דוד, בן 51 מחולון, בחשד לרצח. בתחילת החקירה נחקר בחשד לגרימת מוות ברשלנות ושוחרר, אך כעת מייחסים לו החוקרים עבירת רצח. בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו בחמישה ימים.

האירוע התרחש ב-14 במאי 2024. על פי החקירה, אור להב מתה לאחר ששתתה חומצה. היא ובן דוד היו בני זוג עד כחודשיים לפני מותה. בשלבים הראשונים נחקר בן דוד בחשד לגרימת מוות ברשלנות, דרכונו הושב לו ובהמשך אף יצא לחו"ל וחזר לישראל.

בחודשים האחרונים נוהלה חקירה סמויה. במשטרה טוענים כי נאספו ראיות נוספות שמבססות חשד חמור יותר, ובעקבות זאת הוחלט לעצור את החשוד מחדש, הפעם בחשד לרצח.

זירת פשע. צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90, עיבוד תמונה
הוחלט לעצור את החשוד מחדש, הפעם בחשד לרצח. משטרת ישראל (אילסוטרציה)/עיבוד תמונה, צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

בדיון בהארכת המעצר טענה נציגת המשטרה כי מדובר באירוע רצח שהתרחש בקרוואן שבבעלות החשוד. לדבריה, נותרו כעשר פעולות חקירה לביצוע, חלקן רגישות ועלולות להיפגע אם ישוחרר. עוד ציינה כי במהלך חיפוש נתפסו ממצאים המחזקים את החשד נגדו.

סנגורו של בן דוד, עו"ד גיל פרידמן, טען מנגד כי מרשו מלווה בתיק זה כבר שנתיים וכי בתחילת הדרך יוחסה לו עבירה פחותה בהרבה. לדבריו, בן דוד סיפר כי הביא חומר ניקוי לבריכה וכי מדובר באדם אובססיבי לניקיון. הסנגור הדגיש כי לא הוצג בפניו ממצא חדש מהותי והוסיף כי מאז האירוע מצבו הנפשי של מרשו הידרדר, הוא סובל מדיכאונות ואף ניסה לשים קץ לחייו.

"חקירה ישנה"

השופט גיא מימון קבע כי אף שהחשוד שוחרר בעבר, החומר שהוצג לעיונו מקים חשד סביר לביצוע העבירה. בהחלטתו התייחס לכך שבחקירתו האחרונה בחר בן דוד לשמור על זכות השתיקה, וציין כי אף שמדובר בזכות בסיסית, בשלב זה מכלול הראיות והצורך בהשלמת החקירה מצדיקים את המשך מעצרו. בתום הפעולות הנדרשות יועבר התיק לפרקליטות לשם קבלת החלטה.

עו"ד גיל פרידמן, המייצג את החשוד, מסר לוואלה: "מדובר בחקירה ישנה שלא הובילה כבר אז לגיבוש ראיות נגד מרשי וגם לא תוביל עכשיו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully