ראש אכ"א האלוף דדו בר כליפא הזהיר שלשום (חמישי) מפני "תוכנית כתובה להשמדת ישראל" וציין כי ישראל מתמודדת עם שבע זירות פתוחות, שלדבריו אינן מבקשות רק לשגר טילים או לחדור ליישובים אלא "להשמיד את מדינת ישראל". בנאום שנשא על רקע מתיחות מתגברת מול איראן, אמר כי מדובר בתוכנית קיימת, שביישומה פועלים גורמים הלכה למעשה. את הדברים נשא בכנס המנהיגות על שם רס"ן איתן בלחסן ז"ל באוניברסיטת תל חי, בפני משפחות שכולות, מפקדים, חיילים ונוער ממכינות קדם צבאיות. בפתח דבריו על מנהיגות הזכיר את דמותו ופועלו של מח"ט 401 אל"מ אחסן דקסה, שנהרג בקרב במהלך המלחמה.
לצד תיאור האיום, שיתף בלקח אישי מהמלחמה: "מה מכביד עליי מאוד? זה איך לא שאלתי את השאלות הנדרשות לפני ההתקפה הזו", ואמר כי הטלת הספק לא הייתה במקום הנכון ולא חודדה עד הסוף. לדבריו, הצבא "בנוי על המוח שלכם", וקרא למנהיגים לעתיד לשאול, להטיל ספק ולהשמיע עמדה גם כשהיא אינה מקובלת.
בהמשך פנה אל הנוער בקהל ואמר כי מי שסבור שה"תוכנית הכתובה להשמדת ישראל" היא אגדה או בדיה, "מוזמן לקרוא את חלקה הלא מסווג של התוכנית, המפורסם במקומות שונים". גם אם התוכנית לא התכנסה לכדי מהלך אחד מתואם בצפון ובדרום, וגם אם חיזבאללה לא הצטרף וגורמים אחרים לא פעלו במקביל, "זה לא משנה. התוכנית קיימת". לדבריו, ההגנה מפניה מוטלת על כתפי הדור הצעיר והמפקדים העתידיים.
בר כליפא הציג גם תפיסה תקיפה ביחס לאיומים מתהווים. "לא נישן בתוך החדר ונגיד בחוץ יש דוב, נסגור את הדלת ויהיה בסדר. לא יהיה בסדר. צא תהרוג אותו מהר", אמר, והוסיף כי לא ניתן להשלים עם חפירת מנהרות או הקמת מפעלי ייצור אמצעי לחימה בטענה שכרגע שקט. "לא בסדר, נהרוג אותם היום. לא מחר ולא מוחרותיים". עוד הדגיש כי לא יקבל מצב שבו מידע מוצג ואינו נבחן, והבהיר כי יקרא וישמע כל טענה, גם אם יחליט אחרת.
בהתייחס למוטיבציה לגיוס קרבי אמר כי כיום משרתות כ-5000 לוחמות, לעומת כ-500 לפני עשור. "זה עניין שאתם חייבים להמשיך", אמר, והוסיף כי מה שהיה לא יכול לקרות שוב וכי יש להיערך ולהיות מוכנים לכל תרחיש.
