וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נתניהו: "איראן לא יכולה להעלות על דעתה את עוצמת תגובתנו"

עודכן לאחרונה: 19.2.2026 / 16:54

בטקס סיום קצינים קרביים בבה"ד 1, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לקשרו עם נשיא ארה"ב טראמפ: "הבהרתי לידיד את הצרכים במשא ומתן, אנו ערוכים לכל תרחיש". שר הביטחון ישראל כ"ץ אמר כי "צה"ל ישאר בנוכחות קבועה באזור הביטחון בתוך רצועת עזה"

טקס סיום קורס קצינים קרביים/דובר צה"ל

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס היום (חמישי) בטקס סיום קצינים קרביים בבה"ד 1 למצב עם איראן ואמר "עם כל ההישגים הכבירים חשוב לזכור - המזרח התיכון בצומת דרכים. הקיצוניים מסרבים לוותר ומתארגנים מחדש לאתגר אותנו. אנו ערוכים ודרוכים להגן על עצמנו מול כל אתגר, ופועלים בצמידות עם בעלת בריתנו ארצות הברית".

לדבריו, בכל הקשור למגעים עם ארצות הברית, "הבהרתי לידידי הנשיא טראמפ את הצרכים במשא ומתן. אנו ערוכים לכל תרחיש. אם האייתוללות יתקפו - הם יחוו תגובה שהם אפילו לא יכולים להעלות על דעתם".

בנוגע לעזה, הוסיף ראש הממשלה כי "כוחותינו מכל עבר ברצועה. חמאס יפורק מנשקו ועזה תפורז. סיכמנו עם ארה"ב - לא יהיה שיקום הרצועה לפני פירוז הרצועה. בקרוב חמאס יהיה בדילמה, להתפרק מנשקו בדרך הקלה או הקשה. אבל אני מבטיח הוא יפורק מנשקו ועזה לא תאיים עוד על ישראל".

עוד הוסיף בפנייה למשפחות השכולות: "אחיי ואחיותיי למשפחת השכול, יחד עם העם כולו אני מחבק אתכם, מצדיע לבניכם ובנותיכם. נזכור לעד את מסירות נפשם שבזכותם מתקיימת מדינתנו". עוד אמר כי "אנו מחבקים את הפצועים בגוף ובנפש שעברו ממלחמה אחת לאחרת - מלחמת השיקום".

"הבהרתי לידידי הנשיא טראמפ את הצרכים במשא ומתן". נתניהו/דובר צה"ל

שר הביטחון ישראל כ"ץ מסר דברים במהלך הטקס: "ערפנו את ראשה של צמרת ארגון הטרור החות'י בתימן שתקפה את ישראל והסרנו את איומי ההשמדה מעל מדינת ישראל במבצע "עם כלביא" באיראן".

לדבריו, "לא נאפשר איומי השמדה על מדינת ישראל גם בעתיד - ונפעל נגד כל איום קרוב ורחוק. אני אומר מכאן לכל אויבינו: אל תנסו אותנו ואל תבחנו את נחישותנו - כי אתם תגלו מולכם עם מאוחד וצבא חזק ומנצח!".

כ"ץ התייחס לכך שהוא, יחד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ויחד עם הרמטכ"ל - שינו את המדיניות הביטחונית של מדינת ישראל. "המדיניות היום היא של יוזמה, הכרעה, הסרת איומים והגנה על הגבולות והיישובים הישראלים מתוך שטח האויב מול איומי ארגונים ג'יהאדיסטים: בגליל מתוך רכסי ההרים בלבנון, ברמת הגולן מפסגת החרמון ואזור הביטחון בסוריה, ביישובי הנגב המערבי בנוכחות קבועה של צה"ל באזור ביטחון בתוך עזה שתימשך לתמיד, וביהודה ושומרון בנוכחות של צה"ל בתוך מחנות הפליטים בצפון השומרון במקום התושבים וקיני הטרור הפלסטיני שהיו שם".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצלחה אמיתית: שביעות רצון של למעלה מ-94% בטיפולי הרזיה

בשיתוף אברהמסון

"צה"ל מגן, תוקף בעוצמה ומסיר איומים בכל הגזרות". הרמטכ"ל זמיר/דובר צה"ל

הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר, אמר בטקט כי "חלפו יותר משנתיים ממחדל שבעה באוקטובר, השתננו! - צה"ל מגן, תוקף בעוצמה ומסיר איומים בכל הגזרות. את הלחימה הרב זירתית מובילים מפקדי צה"ל העומדים בראש הכוחות. עינינו פקוחות לכל עבר, והאצבע על ההדק דרוכה מתמיד מול כל שינוי במציאות המבצעית. מי שיבקש לבחון את נחישותנו יפגוש עוצמה שתגבה ממנו מחיר מיידי וכבד".

"זכרו תמיד שההנהגה אינה רק זכות, אלא אחריות". הרצוג בטקס הסיום/דובר צה"ל

נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר מול ראש הממשלה בנימין נתניהו: "דרוש תחקור ממלכתי". עוד אמר לקצינים כי " זכרו תמיד שההנהגה אינה רק זכות, מנהיגות פירושה - אחריות. אחריות בניווט אל העתיד, והפקת לקחים מן העבר, תוך תחקיר אחראי, ממלכתי ושקוף, כדי ללמוד מטעויות, ולגזור מסקנות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully