וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החשש: מתקפה משולבת איראנית, תשתיות קריטיות בישראל ישותקו

עודכן לאחרונה: 19.2.2026 / 15:55

בישראל נערכים למתקפת פתע רב-זירתית שתשלב טילים היפר-סוניים, נחילי כטב"מים וסוכנים מבית במטרה לשתק תשתיות לאומיות ובסיסי חיל אוויר. התרחיש כולל ירי מתימן, עיראק, סוריה, לבנון והגדה, לצד ניסיונות לעיוור מערכות הגנה ופגיעה ברצף התפקודי של משק החשמל והמים

תרגיל ימי משותף של צבא רוסיה עם צבא איראן/רויטרס

מערכת הביטחון ומשרדי הממשלה מצויים בשבועות האחרונים בכוננות שיא לקראת מה שמכונה "תרחיש הקיצון האיראני". החשש העיקרי הוא ממתקפת פתע רב-זירתית שתשלב טילים היפר-סוניים, נחילי כטב"מים ופעילות סוכנים מבית, במטרה לשתק את התשתיות הלאומיות של ישראל ואת בסיסי חיל האוויר. לפי גורמי ביטחון, מערכת הביטחון ומשרדי הממשלה הרלוונטיים השלימו לאחרונה סדרת הערכות מצב לקראת תרחיש אימים בטחוני זה.

על פי התרחיש, טהרן לא תסתפק עוד בירי סמלי, אלא תנסה להוציא לפועל מתקפה רחבה מאוד ומתואמת ממספר חזיתות במקביל: איראן, תימן, עיראק, סוריה, לבנון, יהודה ושומרון, ובפעם הראשונה דגש משמעותי על זירת הפנים בתקופת הרמדאן הגם ככה מתוחה מאוד באמצעות רשת סוכנים שגויסו בישראל.

טיל איראני משוגר במהלך תרגיל/רויטרס

בניגוד למבצע "עם כלביא", התרחיש הנוכחי מדבר על תקיפה ממוקדת בנכסים האסטרטגיים של מדינת ישראל, כשבמוקד בסיסי חיל האוויר ומפקדות שליטה בניסיון לעוור את יכולות ההגנה והתקיפה האווירית של צה"ל. בנוסף נכללו תשתיות לאומיות בהן תחנות כוח, מתקני התפלה ומאגרי דלק כדי לייצר עלטה ופגיעה ברציפות התפקודית הלאומית, וכן צירי תנועה ושדות תעופה במטרה לשבש את יכולת הניוד של כוחות מילואים וסגירת המרחב האווירי.

החשש המרכזי במערך ההגנה האווירית הוא מהרוויה של המערכות כשהאיראנים ינסו לרכז מאמץ של חימוש בפרק זמן קצר. תרחיש שכזה עלול לאלץ את צה"ל לתעדף יירוטים במדיניות מחמירה בין אזור לאזור בהתאם להתפתחויות, כמו למשל הגנה על נכסים אסטרטגיים על חשבון שטחים אחרים כריכוזי אוכלוסייה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

זירת פגיעה ישירה מטיל איראני בבאר שבע, ביוני 2025/פלאש 90, יונתן סינדר

מנגד, גורמי ביטחון מדגישים כי ישראל אינה לבד במערכה. הממשל האמריקאי עיבה משמעותית את נוכחותו במפרץ הפרסי בפרט ובמזרח התיכון בכלל עם סוללות הגנה אוויריות ומכ"מים מתקדמים הפרוסים לאורך "הנתיבים האיראניים". שיתוף הפעולה עם מדינות האזור, שחלקן חוששות מתקיפה ממוקדת בעצמן, צפוי לאפשר ניטור והתרעה עוד לפני שהאיומים יתקרבו למרחב האווירי הישראלי, כפי שקרה במבצע "עם כלביא". בנוסף לכך, מעריכים במערכת הביטחון כי ההתנפלות של צבא ארה"ב על המשגרים האיראנים יכולה למנוע מטחים כבדים.

עם זאת, הסוגייה שעדיין מאתגרת את צה"ל היא השימוש בטילי שיוט היפר-סוניים הטסים במהירות גבוהה פי כמה ממהירות הקול ובמסלול גלישה משתנה. אלו מקצרים משמעותית את זמן ההתרעה ומאתגרים את יכולות הגילוי והיירוט של מערכות ה"חץ" ו"קלע דוד (שרביט קסמים)". מדובר באיום שעלול לצמצם את יכולת הציבור להתמגן בפרק זמן סביר ולהעמיד את העורף הישראלי במבחן שלא ידע כמותו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully