המאבק בגוש האופוזיציה נמשך: בכנס של מפלגת הדמוקרטים אומרים בקול ברור שהם רוצים לקחת לבנט וללפיד את המנדטים, ואפילו - ספק בצחוק, ספק ברצינות - מחלקים כבר תיקים.
בכנס שנערך השבוע אמר המצטרף החדש למפלגה, משה רדמן, כי "בדמוקרטיה מתחרים על קולם של הבוחרים. המערכת הפוליטית מתחלקת לקבוצות - יש את קבוצת הלא-לגיטימיים: בן גביר, סמוטריץ', נתניהו, דרעי וגולדקנופף - אלה אנשים שאסור לשבת איתם בשום סיכוי. ובתוך המחנה יש קבוצת יריבים פוליטיים. הם לגיטימיים, נשב איתם, אבל הם יריבים פוליטיים".
רדמן, שעד לאחרונה היה פעיל מחאה מוכר בהפגנות קפלן, הוסיף: "אני רוצה שלבנט יהיו הכי מעט מנדטים שאפשר ולדמוקרטים הכי הרבה. אני רוצה את המנדטים של יש עתיד בדמוקרטים".
משתתף אחר בכנס, חבר המפלגה אבי דבוש, כבר חילק את התיקים בממשלה בין חברי המפלגה: "תארו לכם את נעמה לזימי כשרת החינוך, יאיר גולן כשר הביטחון, גלעד קריב כסגן ראש הממשלה, אפרת רייטן כשרת המשפטים".
בנט קרא להקים ממשלת אחדות, חבריו לאופוזיציה עקצו
בתוך כך, אחרי שראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט קרא בכנס שקיים אפרת להקים ממשלת אחדות יחד עם הליכוד כפי שקיימו בעבר שמעון פרס ויצחק שמיר, יתר ראשי האופוזיציה עלו למתקפה. אביגדור ליברמן, יושב ראש מפלגת ישראל ביתנו תייג את בנט, גדי איזנקוט ויאיר לפיד לציוץ בו נכתב: "אסור להתחבר לנתניהו בשום תנאי ובשום נסיבות".
בתגובה לכך, ראש האופוזיציה יאיר לפיד שיתף את ציוצו של ליברמן וכתב: "מסכים". בפרסום נוסף מטעמו הוא ניצל את אמירתו של בנט ועקץ: "רק יש עתיד גדולה וחזקה תמנע ממשלה עם בן גביר והחרדים".
יושב ראש הדמוקרטים יאיר גולן פנה לבנט ופרסם: "נפתלי, ישראל צריכה תיקון. הדמוקרטים, מפלגה עם עמוד שדרה דמוקרטי ליברלי וערכי חזק, לא ניתן יד לממשלה עם האחראים למחדל השבעה באוקטובר, לפילוג, ולהרס השיטתי של שלטון החוק".
