שמונה גולשי סקי נהרגו במפולת שלגים בהרי סיירה נבדה בקליפורניה, וגולש נוסף עדיין מוגדר נעדר - כך מסרו הרשויות הערב (רביעי). זאת אחת ממפולות השלגים הקטלניות ביותר בהיסטוריה של ארה"ב.
כוחות ההצלה הגיעו בשעות הערב של יום שלישי לשישה ניצולים, בהם גבר אחד וחמש נשים, ששרדו סופת חורף עזה. הסופה הביאה עמה כמה מטרים של שלג, שירדו על הרי הסיירה בימים האחרונים. המפולת התרחשה בשעה 11:30 ביום שלישי, לפי השעון בחוף המערבי, ופגעה בגולשי סקי בשטח.
שריף מחוז נבדה, שאנן מון, אמר במסיבת עיתונאים ביום רביעי אחר הצהריים כי אחד הגולשים שחולצו עדיין מטופל בבית חולים אך הוא אינו בסכנת חיים. הניצולים הקימו מקלט מאולתר, שנבנה בחלקו מיריעות ברזנט, ותקשרו עם כוחות ההצלה באמצעות משדר רדיו ומסרונים.
השריף הוסיף כי כ-50 כוחות חילוץ מיומנים נשלחו מהדרום והצפון והתמודדו עם תנאים "קיצוניים", כולל שלג מסנוור ורוחות חזקות. צוות הצליח להשתמש ברכב שלג כדי להגיע למרחק של כשלושה קילומטרים מהניצולים ולאחר מכן לגלוש לאתר התאונה. אחד הגולשים שנהרגו היה נשוי לחבר בצוות החיפוש וההצלה של האזור.
קבוצת הגולשים סיימה טיול בן שלושה ימים עם מדריכי ההרים של קבוצת הטיולים Blackbird. הקבוצה כללה ארבעה מדריכים ו-11 גולשים.
בחורף טיפוסי, יותר מ-122 סנטימטרים של שלג יורדים על ההר, שהוא אחד המקומות המושלגים ביותר בחצי הכדור המערבי.
Blackbird נוסדה בשנת 2020 ופועלת בקליפורניה, מדינת וושינגטון וקולומביה הבריטית, כמו גם באתרי סקי פופולריים רבים בחו"ל, על פי אתר האינטרנט שלה. החברה מספקת טיולי סקי מודרכים, טיולי טיפוס אלפיניים וחינוך למפולות שלגים.
אזהרת המפולות של מרכז סיירה, שפורסמה אתמול, נותרה בתוקף גם בבוקר יום רביעי. "סכנת מפולות גבוהה עשויה להימשך לאורך היום ביום רביעי", מסרה הסוכנות.
מפולות שלגים גבו בממוצע 27 הרוגים בכל חורף בארצות הברית בעשור האחרון, על פי מרכז המידע למפולות של קולורדו, שרשם עד כה שישה מקרי מוות ממפולות שלגים בארה"ב העונה.
