וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עובד שהוצב בעמדת שמירה מחוץ לתינוקייה בבית החולים איכילוב - נדבק בחצבת

עודכן לאחרונה: 18.2.2026 / 17:18

לפי הודעת בית החולים, הם נמצאים בקשר שוטף עם משרד הבריאות. לדבריהם, רמת החשיפה של העובד הייתה נמוכה - מאחר ובנוסף להכל עבד עם מסיכה. בסוף השבוע האחרון עידכן המשרד כי ילד לא מחוסן נפטר מהנגיף

עידוד התחסנות נגד חצבת בילדים/ביה"ח שיבא

בית החולים איכילוב עדכן היום (רביעי) כי עובד קבלן ששמר מחוץ לתינוקייה ופיתח תסמינים תואמי חצבת, נמצא חיובי לנגיף.

לדברי בית החולים, עם קבלת המידע הם פעלו באופן מיידי ובהתאם להנחיות משרד הבריאות. "אנו נמצאים בקשר שוטף ושקוף עם משרד הבריאות ופועלים לעדכון אישי של כלל ההורים הרלוונטיים. על פי הערכתנו הראשונית, רמת החשיפה נמוכה, וזאת מאחר שהעובד הוצב מחוץ לתינוקייה ועבד עם מסכה. יחד עם זאת, ומתוך משנה זהירות, אנו פועלים יחד עם משרד הבריאות על מנת להבטיח שהמשפחות והתינוקות יקבלו טיפול וחיסון מונע בהתאם להנחיות", אמרו באיכילוב.

בית החולים איכילוב/הודיה רן

משרד הבריאות עדכן ביום שישי כי ילד בן 9, שלא חוסן, נפטר ממחלת החצבת. לפי הודעת המשרד, הילד הובא לבית החולים במצב אנוש ולאחר ניסיונות החייאה נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.

על פי משרד הבריאות, הילד לא חוסן נגד חצבת. הוא הגיע לבית החולים במצב אנוש, שם בוצעו בו מאמצי החייאה - שבסופם נקבע מותו.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

חיסון לחצבת/ShutterStock

משרד הבריאות הודיע בשבוע שעבר לקופות החולים על התפרצות חצבת ביישוב עמנואל, שמצפון לאריאל, והמליץ להקדים את מתן החיסון לפעוטות בגילאי חצי שנה עד שנה - זאת אף שבשגרה החיסון ניתן מגיל שנה.

המלצת המשרד היא להקדים את החיסון השני לגיל שנה וחצי, ולחסן במינון נוסף תינוקות בגילי 6-11 חודשים. את החיסונים ניתן לקבל בטיפות החלב ובקופות החולים ללא צורך בקביעת תור. כמו כן, המליץ המשרד למי שאינם מחוסנים, ולהורים לתינוקות שטרם השלימו את מערך החיסונים, להימנע מהשתתפות באירועים מרובי משתתפים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully