וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'סי ג'קסון, מראשי המאבק למען זכויות השחורים בארה"ב, מת בגיל 84

עודכן לאחרונה: 17.2.2026 / 12:11

הכומר הבפטיסטי, היה בן טיפוחיו של מנהיג זכויות השחורים מרטין לותר קינג והתמודד פעמיים בפריימריז הדמוקרטיים על המועמדות לנשיאות ארצות הברית

ג'סי ג'קסון, ממנהיגי זכויות האזרח בארצות הברית, מת בגיל 84. הכומר הבפטיסטי, היה בן טיפוחיו של מנהיג זכויות השחורים מרטין לותר קינג והתמודד פעמיים בפריימריז הדמוקרטיים על המועמדות לנשיאות ארצות הברית.

"אבינו היה מנהיג-משרת - לא רק עבור משפחתנו, אלא עבור המדוכאים, חסרי הקול והנשכחים ברחבי העולם", מסרה משפחת ג'קסון. ג'קסון, נואם מעורר השראה ותושב ותיק של שיקגו, אובחן עם מחלת פרקינסון בשנת 2017.

ג'קסון, שהיה מיומן בהתנהלות מול התקשורת, פעל למען זכויותיהם של אמריקנים שחורים וקהילות אחרות עוד מימי התנועה הסוערת לזכויות האזרח של שנות ה-60, שהונהגה בידי קינג. הוא צלח שורה של מחלוקות לאורך השנים, אך במשך עשורים נותר הדמות הבולטת ביותר בארצות הברית. בתחום זכויות האזרח.

הכומר ג'סי ג'קסון בטקס האשכבה של מוחמד עלי. רויטרס
הכומר ג'סי ג'קסון בטקס האשכבה של מוחמד עלי/רויטרס

הוא התמודד על מועמדות המפלגה הדמוקרטית לנשיאות בשנים 1984 ו-1988, משך מצביעים שחורים וליברלים לבנים רבים והוביל קמפיינים חזקים מהצפוי, אך לא הצליח להפוך למועמד השחור הראשון של אחת משתי המפלגות הגדולות לבית הלבן. בסופו של דבר, הוא מעולם לא כיהן בתפקיד נבחר.

ג'קסון ייסד בשיקגו את ארגוני זכויות האזרח Operation PUSH ואת הקואליציה הלאומית Rainbow Coalition, ושימש בשנות ה-90 שליח מיוחד לאפריקה מטעם הנשיא הדמוקרטי ביל קלינטון. כמו כן, היה לו תפקיד מרכזי בהשגת שחרורם של אזרחים אמריקנים ואחרים שהוחזקו מעבר לים, במדינות כמו סוריה, קובה, עיראק וסרביה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully