כנס עיקר קולקטיב השני שהתקיים היום (ראשון) בגני התערוכה בתל אביב, עסק בנושא: מסלולים להאצת ההחלמה הלאומית. במהלך הכנס, התייחס הלום הקרב, איציק סעידיאן, מעמותת בגובה העיניים, ברגע גלוי לב: "מהי הדרך הנכונה לטפל בפוסט טראומה? זה משהו לא נראה וקשה מאוד לשים את האצבע עליו.
"לפעמים אני שוכח שאני פוסט טראומטי, ואז הוא מזכיר לי - אני פה", סיפר סעידיאן. "אפשר להפוך טראומה לצמיחה עם כל הקושי. לפעמים צריך חושך כדי לגלות אור". הוא הוסיף: "אנחנו כמדינה עוד לא השכלנו להבין, המערכת רואה את הטראומה כשחור או לבן. הקמתי עמותה שמעניקה עזרה ואנחנו מבינים שיש המון אנשים שרוצים תמיכה, ליווי וכלים להמשיך קדימה".
פרופ' אשר סלמון ממשרד הבריאות, הוסיף: "ההבנה שאנחנו עוסקים באירוע מורכב מייצר בעיות. החל מתיאום טיפולים והאם ניתן טיפול רפואי. יכולים להיות טיפולים סותרים או בלבול בסך הכל המשאב מאוד מוגבל. אנחנו רגילים לסנכרן בין הקהילה לבית החולים ולכן צריך לדעת בתחומים אחרים לסנכרן נכון. צריך לייצר מודעות ביוזמת המטפל והמטופל".
מילי שוורצמן, נציגת משרד הביטחון, התייחסה: "כנראה שלעולם לא נצליח לתאם בין המטופל למטפל, ואני אומרת את זה בזהירות יתרה. ככל שהתמונה מורכבת יותר, המניעה זה החלק העיקרי והחשוב. להורים, חינוך מגיל אפס, המיומנויות שנצרכים בילדות".
