נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ צייץ היום (ראשון) ברשת טרות' ושם התייחס ל'מועצת השלום' המוקמת בימים אלה. "למועצת השלום יש פוטנציאל בלתי מוגבל".
"באוקטובר האחרון פרסמתי תוכנית לסיום קבוע של הסכסוך בעזה, והחזון שלנו אומץ פה אחד על ידי מועצת הביטחון של האו"ם", אמר טראמפ. "זמן קצר לאחר מכן, אפשרנו העברת סיוע הומניטרי במהירות שיא, והבטחנו את שחרורם של כל החטופים - החיים והחללים".
הוא הוסיף: "רק בחודש שעבר, הצטרפו אליי בדאבוס שבשווייץ שני תריסרי חברים מייסדים נכבדים, כדי לחגוג את הקמתה הרשמית ולהציג חזון נועז עבור האזרחים בעזה". עוד אמר: "ובהמשך, בסופו של דבר, הרבה מעבר לעזה: שלום עולמי".
"ב-19 בפברואר 2026, אצטרף שוב יחד עם חברי מועצת השלום במכון השלום על שם דונלד ג'יי טראמפ בוושינגטון הבירה", סיפר טראמפ וציין כי שם יציינו את המדינות שלקחו חלק: "שם נכריז כי מדינות החברות התחייבו ליותר מ-5 מיליארד דולר לטובת המאמצים ההומניטריים והשיקום בעזה, והתחייבו להעמיד אלפי אנשי צוות לכוח הייצוב הבינלאומי ולמשטרה המקומית כדי לשמור על ביטחון ושלום עבור תושבי עזה".
לסיום אמר טראמפ והוסיף: "חשוב מאוד: חמאס חייב לעמוד בהתחייבותו לפירוז מלא ומיידי. מועצת השלום תוכיח כי היא הגוף הבינלאומי המשמעותי ביותר בהיסטוריה, וזהו כבוד עבורי לכהן כיושב הראש שלה".
לשכת ראש הממשלה הודיעה בסוף השבוע כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ישתתף מרחוק בכנס AIPAC השנתי ובאירועי מועצת השלום בוושינגטון, ולא יטוס בשבוע הבא לארצות הברית. במקומו, שר החוץ גדעון סער ייטוס לייצג את ישראל במועצת השלום שתתכנס בוושינגטון. שר החוץ הישראלי נשלח למשימה לבקשתו של ראש הממשלה נתניהו, ויצטרף לפסגת המנהיגים בוושינגטון ביום חמישי הקרוב.
