יושב ראש האופוזיציה יאיר לפיד הודיע היום (ראשון) כי ועדת השרים לחקיקה דחתה את הצעתו לחוק לפיו קטאר תוגדר מדינת אויב. בהמשך תהה יושב ראש האופוזיצה "האם לשכת ראש הממשלה הורתה להם לדחות את ההצעה? ואם כן, למה?".
ראש האופוזיציה הניח את ההצעה על שולחן כנסת ישראל בתחילת החודש, כשלפיה, כל ההוראות החלות בדין הישראלי על מדינות אויב יחולו עליה.
הצעת החוק קובעת כי קטאר תוגדר בחוק כמדינת אויב, וכי כלל ההסדרים וההגבלות הקיימים בדין הישראלי ביחס למדינות אויב, בכל צורות החקיקה, יוחלו גם עליה.
בדברי ההסבר להצעה נכתב כי מזה שנים פועלת קטאר באופן שיטתי ומתמשך בניגוד לאינטרסים הביטחוניים והמדיניים של מדינת ישראל. עוד נטען כי קטאר תומכת ומממנת ארגוני טרור הנלחמים בישראל, ובראשם חמאס.
לפיד אמר בהתייחסותו להצעה: "מחר נתחיל בהליך החקיקה של הצעת החוק המבקשת לתקן עוול היסטורי ביחס הרשויות למדינת קטאר. אני קורא לכל סיעות הבית, בדגש על סיעות המכנות את עצמן סיעות לאומיות, להביע תמיכה פומבית בחוק".
עוד הוסיף לפיד כי "במידה והחוק יעבור, הדבר יסייע בידינו לקדם חקיקה דומה ביחד עם המפלגה הרפובליקנית והדמוקרטית בקונגרס האמריקאי".
