וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

התרחיש שמונח על השולחן: גל התקיפה מאיראן - והיערכות בצה"ל

עודכן לאחרונה: 12.2.2026 / 23:40

על רקע המתיחות הגוברת בין וושינגטון לטהרן, בצה"ל נערכים לתרחיש של תקיפה אמריקאית שתוביל לשיגורים מסיביים לעבר ישראל. ארה"ב תגברה את הנוכחות באזור עם סוללות THAAD ומערכות גילוי מתקדמות. חיל האוויר פועל למיגון הבסיסים והמערכים הטכנולוגיים

תרגיל של משמרות המהפכה של איראן/רשתות חברתיות

מערכת הביטחון ממשיכה להיערך לתרחישי קיצון, על רקע ההערכה כי המשא ומתן המדיני בין ארצות הברית לאיראן עומד בפני קריסה. לוואלה נודע כי פיקוד העורף, בראשות האלוף שי קלפר, נערך לתרחיש של מתקפת טילים בליסטיים רחבה, במטרה להבטיח רציפות תפקודית גם תחת אש כבדה.

לפי התרחיש שנבחן במערכת הביטחון, כישלון המגעים המדיניים עלול להוביל לתקיפה יזומה של ארצות הברית באיראן. ההערכה היא כי צעד כזה יגרור תגובה איראנית חריפה שתופנה כלפי העורף הישראלי, באמצעות שיגורים מסיביים משטח איראן, ובמקביל על ידי מיליציות הנתמכות על ידה בתימן, עיראק ולבנון.

תרגיל של משמרות המהפכה. בצה"ל נערכים/רויטרס

במסגרת ההיערכות, חיל האוויר בפיקודו של האלוף תומר בר ביצע שורת פעולות שנועדו להבטיח את ההגנה על בסיסי החיל והמערכים הטכנולוגיים. המהלך נועד לוודא כי יכולות ההגנה והתקיפה של צה"ל יישמרו גם תחת מתקפה אינטנסיבית על מתקנים אסטרטגיים.

במקביל, צבא ארה"ב השלים בימים האחרונים מהלך לוגיסטי נרחב במזרח התיכון. רכבת אווירית של מטוסי תובלה נחתה בבסיסים באזור ופרקה מערכות הגנה מתקדמות, בהן סוללות THAAD ליירוט טילים בגובה רב, סוללות פטריוט ומערכות גילוי והתראה חדישות. בנוסף, הוצבו סוללות "אייג'יס" על כלי שיט אמריקאיים.

ההצטיידות האמריקאית נועדה ליצור "מטרייה" של הגנה אזורית משולבת, תוך הידוק שיתוף הפעולה המבצעי בין פיקוד המרכז האמריקאי לצה"ל. המכ"מים החדשים צפויים לשפר את יכולות הגילוי וזמן ההתראה, ולהגדיל את אחוזי היירוט מול מטחים בהיקפים חריגים, בדומה לסיוע האמריקאי שהוענק לישראל בבלימת מתקפות קודמות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully