וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חוסל המחבל שאחראי לפיגוע האוטובוסים בבאר שבע שבו נרצחו 16 ישראלים

עודכן לאחרונה: 11.2.2026 / 14:18

שב"כ וצה"ל חיסלו את באסם האשם עא-פתאח הימוני, ממבצעי הפיגוע הכפול באוטובוסים בבאר שבע בשנת 2004, שבו נרצחו 16 ישראלים וכ-100 נפצעו. הימוני נעצר לאחר הפיגוע, נשפט למאסר, וב-2011 שוחרר במסגרת עסקת שליט וגורש לרצועת עזה

תקיפת מחבל שתכנן לבצע מתווה טרור נגד כוחות צה"ל במרכז רצועת עזה. 8 בדצמבר 2025/דובר צהל

שב"כ וצה"ל חיסלו בשבוע שעבר ברצועת עזה את המחבל באסם האשם עא-פתאח הימוני, בכיר חמאס שאחראי לשילוח המחבלים המתאבדים בפיגוע הכפול באוטובוסים בבאר שבע באוגוסט 2004, שבו נרצחו 16 ישראלים וכ-100 נפצעו, כך נמסר היום (רביעי) מצה"ל.

הימוני נעצר ב-2004, נשפט למאסר ושוחרר ב-2011 במסגרת עסקת שליט לרצועה, שם שב לעסוק בהכוונת טרור ובמהלך המלחמה ייצר והניח מטענים נגד כוחות צה"ל.

זירת הפיגוע בבאר שבע ב-2004/פלאש 90, פלאש 90

בפיגוע שהתרחש לפני כ-22 שנה, 16 בני אדם נהרגו וכ-100 נפצעו בפיגוע התאבדות שביצעו שני מחבלים בעת ובעונה אחת בשני אוטובוסים במרכז באר שבע. בין הנרצחים גם ילד בן שלוש. בכרוז שהופץ בחברון לקחו גדודי עז א-דין אל קסאם של החמאס אחריות לפיגוע, והכריזו כי הוא בוצע כנקמה על ההתנקשות בעבד עזיז אל-רנטיסי והשייח' אחמד יאסין, וכי אזרחי ישראל ישלמו על הממשלה שבחרו.

חיים אוזן, שבנו אליהו אוזן שנרצח בפיגוע אמר לוואלה כי הוא מברך על החיסול ומברך על זה שהוא יצא מהכלא כי רק ככה אפשר לחסל אותו. "המעגל נסגר, אבי נרצח אבל הנרצחים עדיין קיימים, בעניין האישי שלנו המעגל נסגר אבל יש עוד הרבה מחבלים שצריך לחסל, עכשיו אני מתקשר לאימא שלי על החיסול, אנחנו לא נחלק סוכריות כמו המחבלים הארורים אבל נברך את כוחות צה"ל והביטחון על החיסול, ומודים לבורא עולם כשהגיע הרגע", אמר אוזן.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully