שבועות ספורים לאחר שהתבשר סופית כי לא יקבל את פרס הנובל לשלום, הציב היום (חמישי) נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ יעד חדש בנאום בוושינגטון: העולם הבא. טראמפ הצהיר כי "מגיע לו" להגיע לגן עדן, וחשף כי ההחלטה להתמודד שוב לנשיאות נבעה מהחשש שיחמיץ את אירוח המונדיאל כנשיא מכהן.
בנאום שנשא ב"ארוחת הבוקר הלאומית לתפילה", התייחס טראמפ לשאלת גורלו בעולם הבא. "סתם צחקתי בעבר, אבל באמת נראה לי שמגיע לי", אמר הנשיא לקול צחוקם של הנוכחים. הוא הודה כי אינו "מועמד מושלם", אך ציין כי פעל רבות למען אנשים טובים.
הדברים מגיעים על רקע אכזבתו הפומבית של הנשיא מכך שלא זכה בפרס נובל לשלום, ואף ניסיונותיו לקבל את התואר ממנהיגת האופוזיציה בוונצואלה מהלך שנבלם לאחרונה על ידי ועדת הפרס הנורווגית שהבהירה כי התואר אינו ניתן להעברה.
בהמשך דבריו, סיפק הנשיא הסבר מפתיע להחלטתו להתמודד לקדנציה נוספת ב-2024. לדבריו, לאחר שהבטיח את אירוח האולימפיאדה והמונדיאל בארה"ב בשיחות אישיות עם ראשי הארגונים, הוא חש תסכול מכך שלא יכהן בבית הלבן בזמן קיום האירועים. "הייתי ממש כועס שכנראה אפילו לא יזמינו אותי", שיתף טראמפ, "אז אמרתי: אני חוזר".
הנשיא ציין את קשריו הקרובים עם נשיא פיפ"א, ג'יאני אינפנטינו, אותו כינה "חבר נהדר". כזכור, אינפנטינו יזם לאחרונה "פרס שלום" ייחודי מטעם פיפ"א עבור טראמפ, כפיצוי על אי-זכייתו בנובל, פרס שספג ביקורת בשל מעורבות גורמים שנויים במחלוקת בוועדה המעניקה אותו.
בהתייחסות לבחירות 2020, חזר הנשיא על טענתו כי הן "זויפו", והסביר כי הניצחון ב-2024 היה הכרחי עבורו ברמה האישית. "הייתי צריך את זה בשביל האגו שלי", אמר בגילוי לב, והוסיף כי לולא הניצחון היה נותר עם "אגו פגוע לכל החיים". הוא הביע סיפוק מכך שניצח את יריביו הדמוקרטים גם בספירת הקולות הכללית ה-"Popular Vote", נתון שחמק ממנו ב-2016.
עוד בנאומו, התייחס טראמפ למינוי שר ההגנה, פיט הגסת'. הנשיא סיפר כי התרשם מהגסת' לאחר שצפה בו מראיין אותו ברשת "פוקס ניוז". "ראיתי בחור ממש חכם ואמרתי שאני חייב להשיג אותו", שחזר. בנוסף, מתח ביקורת על הפורום הכלכלי בדאבוס בו ביקר לאחרונה, וטען כי מנהיגי העולם "הורסים את מדינותיהם" באמצעות מדיניות הגירה ואנרגיה שגויה.
