וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החרדים סירבו להצביע על פיצול חוק ההסדרים

עודכן לאחרונה: 5.2.2026 / 1:46

החרדים סירבו להצביע על פיצול חוק ההסדרים בהצבעה שתוכננה הלילה. על כן, ההצבעה נדחתה ליום שני. זאת, בניסיון לפתור את המשבר עד אז. גורם במפלגות החרדיות מסר לוואלה כי "המשבר לא מגיע מהנחיית הרבנים, אלא ברמת הח"כים"

הממשלה אישרה תקציב המדינה וחוק ההסדרים לשנת 2024-2023/מערכת וואלה!

משבר לילי בקואליציה: החרדים סירבו להצביע על פיצול חוק ההסדרים בהצבעה שתוכננה הלילה (חמישי). על כן, ההצבעה נדחתה ליום שני. זאת, בניסיון לפתור את המשבר עד אז. גורם במפלגות החרדיות מסר לוואלה כי "המשבר לא מגיע מהנחיית הרבנים, אלא ברמת הח"כים".

חוק ההסדרים הוא חוק רחב שכולל בתוכו הרבה רפורמות משמעותיות, חלקן מפוצלות מתוכו ודנים בהן בוועדות שונות. את הפיצול הזה מהחוק - הכנסת נדרשת לאשר, מהלך שמתעכב נוכח הפיצוץ של החרדים.

סיכלו את המהלך - סיעות החרדים./פלאש 90, יונתן זינדל

חוק ההסדרים לשנת 2026 כולל בתוכו רפורמה שקטה אך דרמטית, שעשויה לשים סוף לשליטה הכמעט מוחלטת של הבנקים באחד המקטעים הרווחיים והריכוזיים במשק: שוק הערבויות. בעוד שהבנקים נהנים כיום מיתרון מובנה המעוגן בחוק, הרפורמה החדשה מבקשת לפתוח את השוק לתחרות מצד גופים חוץ-בנקאיים, מהלך שצפוי להוזיל משמעותית את העמלות שמשלם הציבור.

במכתב רשמי שהגיע לידי "וואלה", פנה איגוד בתי ההשקעות ליו"ר וחברי ועדת הכנסת בדרישה חד-משמעית: אל תפצלו את הרפורמה מחוק ההסדרים. האיגוד, המייצג גופים המנהלים למעלה מטריליון שקל מכספי הציבור, טוען כי השארת המהלך כחלק מהתוכנית הכלכלית היא קריטית להפחתת יוקר המחיה.

לפי דברי ההסבר להצעה, אותה מובילים משרד האוצר ורשות שוק ההון, שוק הערבויות בישראל מוגדר כ"שוק ריכוזי". המצב הנוכחי מקנה "יתרון מובנה לתאגידים הבנקאיים" על פני גופים אחרים, למרות שאותם גופים מחזיקים ברישיונות מתאימים להעמדת ערבות.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully